ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İstifa edenler Ecevitleri bir günde mi tanıdılar? 

İstifa edenler Ecevitleri bir günde mi tanıdılar? 
YAYINLAMA: 12 Mart 2021 / 13.19
GÜNCELLEME: 12 Mart 2021 / 13.19
DSP’deki dağılma ve hükümet krizini değerlendiren sendikacılar, DSP’deki dağılmanın normal olduğunu, demokratik kurallar üzerine oturtulmayan partilerin sonunun böyle olacağını ifade ederek, ülkede hükümet krizi değil, IMF krizi yaşandığını kaydetti.

Tüm Bel Sen Şube Başkanı Yusuf Şahinler, yaşananın hükümet krizi değil, IMF krizi olduğunu belirterek, halkın çektiği sıkıntıya hükümet üyelerinin bile dayanamadığını, bu nedenle istifalar ve hükümette sorun yaşandığını vurguladı. DSP’de parti içi demokrasi olmadığını ifade eder? Şerhinler, “Kendi içinde demokrasiyi sindiremeyen bir parti, ülkeye nasıl demokrasi getirecek? Zaten partilerde tüzük ve program uygulanmıyor. Yasalar gibi hepsi formalite. İki kişinin dudağı arasında yürütülen bir parti olur mu? Böyle bir parti ülkeye nasıl hizmet getirecek? Biz şuna inanıyoruz ki parti içi demokrasi olmayan DSP tarihe gömülecektir. Genel merkez düzeyindeki istifalar da bunun işaretidir. DSP bunu hak etti” dedi.

İstifa edenlerin Özkan gibi Bakanlık dönemi şaibeli geçen birinin arkasından gitmelerini ise tasvip etmediklerini söyleyen Güzel Çalgın, siyasi partiler içerisinde halka umut veren bir parti göremediklerini açıkladı.

Mevcut Siyasi Partiler ve Seçim Yasaları değişmeden yapılacak bit erken seçimin ülkeye hiçbir faydasının olamayacağını kaydeden Çalgın, öncelikle bu yasaların güncelleştirilmesi ve demokratik yapıya kavuşturulmasının şart öldüğünü söyledi. Bu arada ülkedeki sorunların artarak devam ettiğini b ten Çalgın, IMF politikalarıyla şimdiye kadar hiçbir ülkenin kurtarılmadığını, ülkeyi de hükümet değil IMF’nin yönettiğini sözlerine ekledi.

Büro Emekçileri Sendikası Şube Sekreteri Ahmet Polat ise, hükümet kurulduğu günden buyana, geniş halk kesimlerinin sorunlarının çözümü için politika üretemediğini belirtti. Hükümetin ülkeyi IMF ve Dünya Bankası’na teslim ettiğini söyleyen Polat, “Bu kadar teslimiyetçilikten sonra bugün yaşadığımız sıkıntılar ve piyasadaki dalgalanmalar normal.

DSP’den istifaların aslında normal olduğunu vurgulayan Polat, “Tüm bunlar çıkar ilişkisinin bir sonucu. Yoksa 11 yıldır DSP içerisinde politika yapanlar partiyi ve Ecevitleri bilmiyorlar mıydı? Bir gün içerisinde mi tanımaya başladılar. Böyle saçmalık olabilir mi? Bu partinin bugüne kadar ortaya koyduğu politikalar geniş halk kesimleri tarafından kabul görmedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *