ANASAYFA arrow right Güncel

“İsteyene fabrikaları gezdirebiliriz”

“İsteyene fabrikaları gezdirebiliriz”
YAYINLAMA: 28 Eylül 2020 / 21.17
GÜNCELLEME: 28 Eylül 2020 / 21.17
300 fabrika tartışmalarına ortak açıklama

Gaziantep'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılan 300 fabrika ile ilgili yapılan eleştirilere Gaziantep'teki iş dünyasından açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 5. Organize Sanayi Bölgesi'nde açılışı yapılan 300 fabrika ile ilgili sayının çarpıtıldığı yönündeki iddialara ilişkin Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek cevap verdi. 300 fabrikadan sadece bir tanesinin isminin yanlış yazıldığı, elektrik tüketiminin istihdamın arttığının en somut örneği olduğunu kaydetti. GAOSB Başkanı Şimşek, isteyenin fabrikaları gezdirebileceğini de kaydetti.

Toplantıya OSB Başkanı Şimşek'i Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı toplantı salonunda GSO Başkanı Adnan Ünverdi, Ticaret Borsası (GTB) Başkanı Mehmet Akıncı, Gaziantep İhracatçı Birlikleri (GAİB)Başkanı Fikret Kileci de katıldı

OSB Başkanı Şimşek, "İsteyen herkese fabrikaları gezdirebiliriz. Bir hatamızın tüm yaptığımız şeylerin gölgelemesini istemiyoruz. Burada yanlış anlaşılma olmuş. İsteyen arkadaşlarla birlikte 5. Bölgeyi gezebiliriz. Firma sahiplerini ziyaret edebiliriz. 2023 yılına kadar diğer 400 fabrikada yatırım yapmayı planlıyor. Gaziantep büyümeye devam edecek. Kısa çalışma ödeneğine en az başvuran sanayi şehri Gaziantep olmuştur. Gaziantep organize sanayi bölgesinde böyle bir şey olmamış. Sadece kısa bir sokağa çıkma yasağı döneminde enerji tüketiminde bir düşüş oldu" dedi.

Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi ise, "Dünyanın hiçbir tarafında böyle bir şehrini bulamazsınız. O nedenle dünyanın en rekabetçi şehirlerinden birisi arasında yer alıyoruz. Rekabetçiyiz evet. Bugün halıda dünyada üçüncü sıradaysanız, makarnada Avrupa’da ikinci sıradaysanız, rekabetçi şehirsiniz. Siz eğer 160 bin çalışandan, son dönemdeki devletin SGK kurumunun resmi kayıtlarına göre 232 bin çalışan sayısına ulaştıysa, bunu kimse gölgeleyemez" ifadelerini kullandı.

"Yol almamızı engellemeye çalışıyorlar"

GTB Başkanı Mehmet Akıncı Gaziantep iş dünyasının başarıları nedeniyle engellenmek istediğine dikkat çekerek, "Kendi gıda sektörümüzden bahsediyorum. Bizzat tanıdığım, bu şehrimizin firması, üyemiz olan firmamız, 25-30 firmanın 5. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yatırımları devam ediyor. Yatırımını bitirmiş olanlar da var. Bugün un sanayisinde, bulgur sanayisinde ciddi bir yere gelmişiz. 300 fabrika da olur, 1300 fabrika da olur. Bazı kesimler haset mi ediyorlar ne yapıyorlar bilmiyorum ama yol almamızı engellemeye çalışıyorlar" ifadelerine yer verdi.

Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Başkanı Başkanı Fikret Kileci ise, hedef pazarlarda yaşanan sıkıntılara rağmen ihracatın düşmediğini kaydederek, "Gaziantep Türkiye’nin parlayan yıldızıdır. Bugün 81 vilayetten 80’i genel anlamda eksiye düşmüştür. Ama Gaziantep, tüm şartlara rağmen içerisinde bulunduğu jeopolitik, ekonomik şartlara rağmen, dünyanın içerisinde bulunduğu ekonomik savaşlara rağmen artıya geçmiştir. Üstelik en iddialı olduğu pazarlarda her sene güç kaybetmesine rağmen. Irak, bugün en önemli bir pazarımız, Ortadoğu, en önemli bir pazarımız. Suudi Arabistan ile, problemlerimiz var, Irak ile problemlerimiz var, Lübnan ile problemlerimiz var, İran ile problemlerimiz var. Ama bakıyorsunuz alt toplamda bizim ihracatımız hiçbir zaman düşmüyor. Bu şehrin kapasitesi düşmüyor. Bu şehrin kapasitesi her geçen gün, verilerle sabit yükseliyor" diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *