ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İşten uzaklaştırmaya sendikacılardan tepki

İşten uzaklaştırmaya sendikacılardan tepki
YAYINLAMA: 13 Ekim 2022 / 14.43
GÜNCELLEME: 13 Ekim 2022 / 14.43
Bazı belediye başkanlarının, belediyeleri bir kamu kurumu olarak değil, kendi şirketleri veya babalarının çiftliği gibi gördüklerine dikkat çeken Tüm Bel Sen Şubesi başkanı Yusuf Şahinler, Elbeyli belediyesinde çalışan bir personelin geçici olarak işten çıkartılmasının belediye başkanlarının keyfi uygulamasının bir parçası olduğuna dikkat çekti.

Elbeyli de muhasebe müdür vekili işten uzaklaştırıldı

Şahinler, Kilis Elbeyli belediyesinde görev yapan muhasebe müdür vekili Muzaffer Özkan’ın, belediye başkanı Nafi Kurt tarafından keyfi olarak işine son verilmesinin yasadışı bir uygulama olduğunu açıkladı. Şahinler, “Belediyeler bir kamu kurumudur. Kimsenin babasının malı veya çiftliği değil, böyle yönetilemez. Ama Kilis Elbeyli belediye başkanı bunu ihlal ederek keyfi olarak kendi çıkarı uğruna bir belediyecilik anlayışı sergiliyor. Belediye Başkanı Nafi Kurt, katılımcı, demokratik bir belediyecilik anlayışından uzak, kendi çalışmaları ile iş barışı içerisinde halka hizmet yapmak yerine kendi çalışanları ile sürekli problem çıkararak, çalışanların görev yapmalarını engelliyor. Belediye başkanlarının tutum ve davranışı iş barışını bozmakla beraber, üyelerimizin halkına hizmet vermesi engelleniyor. Kurt göreve geldiğinde beraber göreve başlayan üyelerimizin düne kadar hiçbir sorunu yokken ne değişti de son günlerde çalışanlar hedef haline geldi. İstediği memurun maaşını kesiyor, istediğine kademe ve derece durdurma, zaman zaman da sürgün cezası vererek cezalandırıyor. Tüm Bel Sen üyeleri olarak, emek en yüce değerdir anlayışı ile hareket ettiğini söyleyen belediye başkanı Nafi Kurt’un tutum ve davranışına anlam veremiyoruz” dedi.

Parayı tahsil etmeyince işten atıldı

Geçici olarak işine son verilen Muzaffer Özkan, belediyenin bir toplu taşıma kooperatifinden 37 milyar alacağının avukat tarafından takip edildiğini, hatta icraya verilmesine rağmen vazgeçilerek, kendisinin tahsil etmesinin istendiğini belirterek, “Avukatın tahsil edemediğini ben nasıl tahsil edeceğim, üstelik benim yetkim de yoktur. Fakat belediye başkanı işten atmak için keyfince bahane yarattı. Benim görevim olmadığını söyleyince işten uzaklaştırıldım “dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *