ANASAYFA arrow right Yaşam

İşten çıkarılan geri alınmalı

İşten çıkarılan geri alınmalı
YAYINLAMA: 27 Nisan 2020 / 21.32
GÜNCELLEME: 27 Nisan 2020 / 21.32

Bu zor dönemde işten çıkartmaların yasaklanması gerektiğini belirten Öztüm Tekstil İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Akyürek, “Bazı işyerlerinde işten çıkarılan işçilerin geri alınmasının sağlanması ve küçük ya da büyük çapta işverenlere destek verilmesi lazım” ifadelerini kullandı.
COVİD-19 virüsü ile mücadeleye varız diyoruz

Dünya genelinde COVİD-19 virüs salgını nedeniyle bir takım önlemlerin alındığını kaydeden Akyürek, “Türkiye olarak tüm kurumlarıyla mücadelenin içerisinde olduğunu ve çalışmaların hızla devam ettiğinin farkındayız. Sivil toplumu oluşturan örgütler arasında yer almakta olan biz Bağımsız İşçi Sendikaları olarak herhangi bir siyasi malzeme yapılmaksızın hep birlikte COVİD-19 virüsü ile mücadeleye varız diyoruz” diye konuştu.
Alınan önlemlerde işçi ve memur ayrımı yapılmamalı

Sağlık çalışanları için alınan önlemler çerçevesinde; işçi-memur ayrımı olmadan uygulamaların yapılması önerisinde bulunan Genel Başkan Akyürek, “İllerde, iş sağlığı için uygulamalar yapılmak istense de 4857 sayılı iş kanununda yer almadığı gerekçesiyle bazı illerde, uygulamalardan kaçınıldığı bilgisiyle, İşçilerde mevcut çalışma şekillerinde 24 saat çalışma sistemine geçiş yapma kolaylığı ile esnek çalışma sistemine destek verilmesi, yine işçi pozisyonunda çalışanların da, iş yerlerinde kalabilme ya da tahsis edilen misafirhanelerden faydalanabilme kolaylığı sağlanmalı” dedi.
Öztüm Tekstil İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Akyürek, konuşmasını şu şekilde bitirdi: “Çoğunluğu Alışveriş Merkezlerinde yer alan büyük ve küçük işletmelerde; çalışanlar için maaş devamlılığının işsizlik fonundan sağlanması, bunun yanı sıra sağlık önlemleri adına işten kendi isteği ile ayrılmak isteyen çalışanlara haklı nedenle fesih imkanı verilmesi ve işsizlik maaşından faydalanabilmesinin önü açılmalı. COVİD-19 virüsünün kimseyi sevmediği makam mevkiye bakmadan bulaştığı bir zamandayız. Bu beladan bir şekilde kurtulmalıyız ve bu konuda yapılması gereken ne varsa, ülke birliğinin sağlanması adına yapmalıyız.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *