ANASAYFA arrow right Güncel

İşte yoksulluğun resmi!..

YAYINLAMA: 16 Eylül 2022 / 21.22
GÜNCELLEME: 16 Eylül 2022 / 21.25
Şahinbey Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından dağıtılan kırtasiye yardımından faydalanmak isteyen vatandaş çocuklarıyla birlikte saatlerce sırada bekledi. Ortaya çıkan görüntü yoksulluğun resmi işte bu dedirtti.

Vatandaşın cebinde kırtasiye ürününü alacak para yok

Şahinbey Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından dağıtılan kırtasiye yardımından faydalanmak isteyen insanlar saatlerce güneşin altında sırada bekledi. Hatta bazı kadınların çocuklarıyla birlikte sırada bekledikleri görüldü. Ortaya çıkan bu görüntü insanın içini ve vicdanları sızlattı, parçaladı. Çünkü bu kadar kuyruk insanların cebinde çocuklarının kırtasiye ürünlerini alacak paralarının olmadığının bir göstergesi.

Şahinbey Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, yıl içerisinde çeşitli isimler adı altında vatandaşa yardımda bulunuyor ve her yardımda bulunduğunda vakfın önünde uzun kuyruklar oluşuyor. Sırada genci, yaşlısı, kadını, çocuk-çocuğu herkes saatlerce bekliyor. Bu görüntü ise insanların gittikçe fakirleştiğini en göstergesi. En son olarak dün dağıtılan kırtasiye yardımından faydalanmak isteyen anne ve babalar vakıf önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Sırada saatlerce bekleyen anne ve babaların tek dertleri çocuklarını iyi ve mutlu bir şekilde okula göndermek. Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *