ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İşte gerçeğin sesi: Kriz yeni başlıyor

İşte gerçeğin sesi: Kriz yeni başlıyor
YAYINLAMA: 26 Kasım 2020 / 13.24
GÜNCELLEME: 26 Kasım 2020 / 13.24
Tutunacak dalı kalmayan vatandaş, hükümetin ülke gerçeklerinden çok uzak kendi dünyasında yaşadığı görüşünde..

Hayri Kervancı (Konfeksiyon): “Bence kriz daha yeni başlıyor. İşlerimizde en ufak bir gelişme yok. Şu ana kadar halk evinin bir köşesinde tuttuğu paralan yiyordu. Şimdi o da tükendi. Bence kriz bundan sonra başlıyor ve ben biteceğini sanmıyorum. Bu idareyle de asla bir yere varamayız. Kriz bitti diyenler zaten hiç kriz yaşamayan, bolluk içinde yaşayanlardır. Bu kişiler gelsin esnafın, sokaktaki vatandaşın durumunu görsün, sonra kriz bitti desinler.

Metin Öğümsöğütlü (Gümüşçü): “Derviş krizin bittiğini söylüyor. Kendisi için kriz bitmiş olabilir. Zaten krizi yaşadıkları yok ki! Ben halkın sıkıntısının böyle giderse daha çok süreceğine inanıyorum. Çünkü krizin halka yansıması belli bir zaman almıştı. Kriz gerçekten bitmiş olsa bunun halka yansıması yine belli bir zaman alacaktır. Ama ben bu idarelerle, bu düşüncelerle krize bir çözüm bulunacağını sanmıyorum. Vergi oranlan indirilmedikçe, vergi borcu olup ödeyemeyenlerin borçlarına af gelmedikçe, hortum- lamalar durmadıkça kriz bitmez.”

Zeki Yağcı (Tüccar): “Türkiye'de kriz aslında yeni başlıyor. İşletmeler kendi birikimleriyle bugünlere gelebildi. Türkiye’de derhal büyümeye geçilmeli. Krizden bu yana ekonomi yüzde 13 küçüldü. Hedefler tutmuyor. Türkiye 1.5 yılda kaybettiğini bu gidişle ancak on yılda tekrar kazanabilir. Ülkenin kurumlan ve siyaset çöktü. Siy asiler siyasete çeki düzen vermeli. Her alanda yeniden yapılanmaya gidilmeli. Devlet masrafını kısmalı. Felaket tellallığı yapıyoruz, gerçekten Türkiye'nin durumu çok kötü. Siyasetçiler bunu görmüyor veya görmek istemiyor. Fakat bu ülkeye, bu ülke insanına yazık ediliyor. Ülke kötüye gidiyor. Hükümet sivil toplum örgütleri ile el ele vererek sorunlara çözüm aramalı.”

Ömer Yılmaz (İşletmeci): “Devlet Bakanı Kemal Derviş, sokağa inip esnafın ve halkın durumuna bakarsa krizin olup olmadığını çok daha iyi anlar. Acaba Bakan hiç aç kalmış mı? Halkın içine insin bakalım kriz var mı yok mu görür. Ben bu krizin biteceğini sanmıyorum. Krizi hiç yaşamayan insanlar, krizin ne olduğunu değil sadece adını bilenler krize nasıl çözüm bulabilirler ki? ”

Erim Kısacık (petrolcü): “Her sektör gibi bizim sektörde de büyük bir kriz yaşanıyor. Bu gidişle bayiler işletme hakkını dağıtım şirketlerine teslim etmek zorunda kalır. Çünkü bayiler belli vaatlerde mal alıyor. Bunu da o süre içerisinde satıp parasını ödemek zorunda. Eğer gününde ödeme olmazsa o zaman bayi için sıkıntı başlıyor. Çünkü şirketle arasında güven sorunu yaşanıyor. Ayrıca akaryakıtta kar oranımızı düşürdüler. Bu da bizi olumsuz etkiledi. Satışlarda yüzde 40’lık düşüş oldu. Tüketilen akaryakıtın yüzde 70’i vergiye gidiyor. Çok zor durumdayız. İnsanlar artık özel otomobilini kullanmayı bıraktı. Toplu taşıma araçlarını kullanıyor. Zaten LPG’ye gelen yüzde 40’lık KDV LPG kullanımını felaket düşürdü.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *