ANASAYFA arrow right Güncel

İstatistikten ziyade ihtiyacımız olan mesken, maske ve mesafe

İstatistikten ziyade ihtiyacımız olan mesken, maske ve mesafe
YAYINLAMA: 26 Mayıs 2020 / 20.04
GÜNCELLEME: 26 Mayıs 2020 / 20.39
Gaziantep Valisi Davut Gül, yaptığı açıklamada, resmi açıklamaların dışında yazınlara itibar edilmemesi uyarısında bulundu.

Gül, “Şehirlerarası ulaşım kısıtlaması dahil olmak üzere tüm önlemler Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun tavsiyesi üzerine Bakanlar Kurulu tarafından alınıyor. Resmi açıklama yapılmadan yazılanlara itibar etmeyiniz” ifadelerini kullandı.

Vaka sayılara da değinen Vali Gül, günlük vaka sayılarının sadece Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanabileceğini kaydederken, “İllerde açıklama yetkimiz yok. Sayının kaç olduğunun bir önemi yok. 1 kişiyle başlayıp 1 hafta içerisinde binli rakamlara ulaşabilecek bir virüs. İstatistikten ziyade ihtiyacımız olan mesken, maske ve mesafe” dedi.

Gaziantep’te yetkili kişilerin açıkladığı vaka sayısı yok

Gül, konuşmalarına şu şekilde devam etti: “Bazı basın yayın organlarında ilimizdeki vakalarla ilgili doğru olmayan sayısal veriler paylaşılmış ve yanlış bilgiler üzerinden analizler yapılmıştır. Gaziantep’te yetkili kişilerin açıkladığı vaka sayısı yok. Korona, tedbirlerden daha güçlü değil.” Leyla Adın

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *