ANASAYFA arrow right Ekonomi

İstanbul’daki gibi destek bekliyoruz

İstanbul’daki gibi destek bekliyoruz
YAYINLAMA: 24 Nisan 2020 / 20.04
GÜNCELLEME: 24 Nisan 2020 / 20.04
Esnafın büyük risk altında çalıştığını ifade eden Gaziantep Minibüsçüler Odası Başkanı Sofu Çolak, araçların günlük dezenfekte edildiğini belirtti

“Koronavirüs salgınının bir ay içerisinde biteceğini umuyorduk, ama umduğumuz gibi olmadı” diyen Çolak, “Yolcu kapasitemiz yüzde 80 düşünce maliyetlerimiz arttı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi araç başına aylık 9 bin 500 lira destek verecek. Biz de İstanbul’daki gibi bir destek verilmesini bekliyoruz” dedi.
Belediyenin ve devletimizin yardım elini bekliyoruz
487 aracın 300’ünün aktif olarak çalıştığını kaydeden Çolak, Koronavirüsün sektörü olumsuz etkilemeye devam ettiğini söyledi. “Yolcu kapasitemiz düşerken, maliyetlerimiz yükseldi. Gelir gideri karşılamıyor. Sabah 04.30’da kontak açıp gece 00.00’da kadar çalışıyoruz. Bu süreçte devletimizden yardım bekliyoruz” diye konuştu.
Yolcu kapasitesi düştü, ama giderler yükseldi
Bir aracın günlük 400-500 lira arasında akaryakıt giderinin olduğunu vurgulayan Başkan Çolak, “Bir aracın aylık akaryakıt gideri 15 bin lira civarında. Hemen her araçta iki sigortalı şoför çalışıyor. İki kişinin sigortası ve aylığı var. Araçlarımızın yolcu kapasitesi Koronavirüs tedbirleri dolayısıyla düştü, ama giderlerimiz düşmedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi araç başına 9 bin 500 lira destek verecek. İstanbul’un yanı sıra Ankara, Bursa, Kahramanmaraş, Antalya gibi illerde destek vereceğini açıkladı” değerlendirmesinde bulundu.
Kronik hastaların serbest kartları askıya alınsın
Serbest kartlılara da değinen Gaziantep Minibüsçüler Odası Başkanı Sofu Çolak, konuşmasını şu cümlelerle tamamladı: “Kronik hastalar evden çıkmasın deniliyor, ama halen dolmuşlara biniyorlar. Dolaysıyla kronik rahatsızlığı olanların serbest kartlarının geçici süreyle askıya alınmasını istiyoruz. Bu insanlar evlerinde kalmış olsa esnafımızın az da olsa kazancı artar.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *