ANASAYFA arrow right Ekonomi

İşsizlik, yoksulluk hiç olmadığı kadar rekor seviyede

İşsizlik, yoksulluk hiç olmadığı kadar rekor seviyede
YAYINLAMA: 29 Ekim 2020 / 21.41
GÜNCELLEME: 29 Ekim 2020 / 21.58
Doğru Parti Şahinbey Kurucu İlçe Başkanı Abdullah Yeniekinci, gündeme dair yaptığı açıklamada, “İşsizlik, yoksulluk olmadığı kadar rekor seviyesinde” dedi

Başkan Yeniekinci, “Çözüm milli menfaatlerimizi korumak kaydıyla Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ politikasını uygulamaktan başka hiçbir çaremiz olmadığı gerçeğidir. Mahalle ağzıyla, sokak kabadayılığıyla aklına gelen her lafı basının önünde konuşmakla, şovanist ve tribüne dönük söylemler ve seçmenine şirin görünmekle ülke yönetilmiyor, yönetilmediğini ekonomik olarak ağır bedellerini ödeyerek yaşıyoruz. Doğru Parti olarak bu kötü gidişata dur demek için Türk milletiyle birlikte yola çıktık inşallah hep birlikte de bu kötü gidişata dur diyeceğiz” ifadelerini kullandı.

İçler acısı bir tabloyla karşı karşıyayız

Ülkenin talan edilmedik bir kurumun dahi kalmadığını savunan Yeniekinci, “Eğitimden sağlığa, hukuktan düşünce özgürlüğüne, ekonomiden sosyal hayata, Suriyeliler meselesinden, dış ilişkilere, yoksulluktan işsizliğe kadar içler acısı bir tabloyla karşı karşıyayız. Ülkenin milli değerleri ve milli bayramları bu iktidar tarafından her yıl bir gerekçe gösterilerek ya yasaklanmakta ya da devletin üst organları tarafından katılım sağlanmamaktadır. Adeta bu ülkenin kurucusuna bir düşmanlık beslenmektedir. Türkiye Cumhuriyeti de, onun kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’te gönlümüzde ve kalbimizde bizler var oldukça ilelebet yaşayacaklardır. Buna hiçbir güç ve kudret engel olamaz malum güruhun bilmesini isteriz” açıklamasını yaptı.

Yanlışta ısrar edilerek uygulama devam ediyor

“Milli Eğitim Bakanlığı pandemi sürecinde EBA sistemi diye kendilerinin bile anlamadığı bir sistemle öğrencilere evden eğitim vermeye başladı” diyen Başkan Yeniekinci, “Bazı sınıfların okula gitmesi, bazı sınıfların gitmemesini kendileri dahil hiç kimse anlamıyor. Yani şu sınıflar okula gitsin bu sınıflar gitmesin ile ne amaçlanıyor anlamış değiliz. Öğrenciler ve veliler memnun değil, ancak yanlışta ısrar edilerek uygulama devam etmektedir. Bu yanlıştan biran önce dönülmesi gerekmektedir. Yapılması gereken sağlıklı bir sistemle ya öğrencilerin tamamının plan program çerçevesinde okula gitmeleri ya da sanal üzerinden ders verilecekse de alt yapı ve sistemin sağlıklı bir şekilde uygulanmasından geçiyor” şeklinde konuşma gerçekleştirdi. 

Artık bu hikayeleri, masalları kimse yemiyor

Yeniekinci, doların durdurulamaz bir yükselişi karşısında Merkez Bankası’nın pes ettiğini kaydederken, böyle devam ederse doların yıl sonuna kadar 10 lirayı bulacağının altını çizdi. “Yıllardan beri dövizin yükselişinin durdurulmasının tek çözümü üretim ekonomisine derhal geçilmesidir diye söylüyoruz. Tarımı, hayvancılığı bitireceksin yok edeceksin can damarlarını kurutacaksın sonra da döviz yükseliyor dış güçlerin oyunu diye çığırtkanlık yapacaksın. Artık bu hikayeleri, masalları kimse yemiyor” diye konuştu.

İyi ilişkiler sergilediğimiz bir Avrupa ülkesi yok

Doğru Parti Şahinbey Kurucu İlçe Başkanı Abdullah Yeniekinci, konuşmasını şu şekilde sonlandırdı: “Sorun yaşamadığımız bir ülke bile yok. Hatırlarsanız ölen Suudi Arabistan kralının uğruna bayrakları yarıya indirip üç gün milli yas ilan ettiğimiz Suud’lular ambargo uygulayamaya başladılar. Almanya, İngiltere, Fransa, Hollanda, ABD gibi iyi ilişkiler sergilediğimiz bir Avrupa ülkesi yok. ‘Eytt Amerika, Eytt Macron diyoruz’ kim tınlıyor veya sallıyor hiç kimse. Fransa mallarına boykot çağrısı yapan Erdoğan bu çağrıyla aynı zaman da bizlerin aklıyla da dalga geçiyor. İnsanları 5 litre yağ karşılığında kan bağışı yapmaya mahkum edeceksin, ‘Açız işsiziz eve bir lokma ekmek götüremiyoruz’ diyen esnafın kafasına çay fırlatacaksın ‘Alın çay için’ diyerek de dalga geçeceksin, sonra da insanları Fransız mallarını boykot etmeye çağıracaksın. İnsanların Fransız mallarını alım gücü var mı ki almasınlar?” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *