ANASAYFA arrow right Yaşam

İşsizlik, pahalılık, yaşam koşulları, sıkıntılar ikinci sıraya ötelendi

İşsizlik, pahalılık, yaşam koşulları, sıkıntılar ikinci sıraya ötelendi
YAYINLAMA: 15 Eylül 2020 / 21.11
GÜNCELLEME: 15 Eylül 2020 / 21.19
TÜİK’in Ağustos ayı enflasyon rakamlarına değinen CHP Şahinbey 5’inci Dönem Belediye Meclis Üyesi Nihat Bencan, vatandaşın cebindeki enflasyon ile açıklanan rakamların birbirini tutmadığının altını çizdi, : “Türkiye İstatistik Kurumu, güvenirliliğini kaybetti” dedi

CHP Şahinbey 5’inci Dönem Belediye Meclis Üyesi Nihat Bencan, “Yaklaşık 10 ay içerisinde pandemi nedeni ile ülke sorunları, işsizlik, pahalılık, yaşam koşullarındaki sıkıntılar ikinci sırada yer almaya başladı” tespitini yaptı.

Salgının 1-2 yıl daha devam edeceği öngörülüyor

“Her akşam Sağlık Bakanlığı’nın açıklayacağı rakamlara kilitlenip o günkü sonuçları bekliyoruz” ifadelerini kullanan Bencan, “Uzmanların ve bu konuda yetkili kurumlardan Dünya Sağlık Örgütü’nün yapmış olduğu açıklamaları dikkate alırsak bu salgının 1-2 yıl daha devam edeceği öngörülmekte. Yani Koronavirüsün önümüzde daha uzun bir zaman gündemden düşmeyeceği gibi yeni ve hızla artan vakalara ölümlere yol açacağı artık her kesim tarafından dillendiriliyor” dedi.

Vatandaş, devletin en iyi müşterisidir

Tekrar normalleşme düzenine dönebilmek için yeterli harcamaların yapılmasının elzem olduğuna dikkat çeken Bencan, “Bu çokta zor olmamalı. Bu hastalığı yenen ülkeler var, neler yapmışlar, nasıl önlemler almışlar. Bunlar incelenerek bu illetten kurtulabiliriz. Örneğin; bir vatandaşın ana rahmine düşmesiyle birlikte hamilelik kontrollerinden başlayarak doğum, büyüme, okul, gençlik, çalışma, iş yeri açma, araba, araca alınan akaryakıt, ev, evdeki elektrik, su ve diğer elektronik cihazlara yapılan ödemeler, günlük gıda ve ihtiyaç harcamalarından ölünce mezarlık harcamalarına kadar yapılan harcamalardan devlete verilen vergileri düşünürsek vatandaş devletin en önemli müşterisidir.

İşte devlet baba bu en önemli müşterisine bir promosyon yapıp her vatandaşını krona testinden geçirip pozitif çıkanları izole edip bu hastalığı kontrol altına alamaz mı? Bu uygulama biraz pahalıya patlaya bilir ama bu sıkıntıyı hep birlikte göğüslemekteki başarımız tartışılmaz” diye açıklamada bulundu.  

Türkiye İstatistik Kurumu güvenirliliğini kaybetti

TÜİK’in Ağustos ayı enflasyon rakamlarına değinen CHP Şahinbey 5’inci Dönem Belediye Meclis Üyesi Nihat Bencan, vatandaşın cebindeki enflasyon ile açıklanan rakamların birbirini tutmadığının altını çizdi, konuşmasına şu cümlelerle devam etti: “Türkiye İstatistik Kurumu, güvenirliliğini kaybetti. Vatandaşın yılbaşında aldığı ücretler ile o zamanda aldığı ürünün aynısını şimdi alıp almadığına bakmak lazım. Gerçek enflasyon enflasyon yüzde 11 değil, yüzde 20 veya 25’in üzerindedir. Ücretsiz izne gönderilenler aylık bin 170 lira maaş alıyor, bu parayla nasıl geçinilecek? Enflasyonu düşük göstermek devlet politikası haline geldi. Birçok vatandaş, ‘TÜİK bu rakamları nereden alıyorsa biz de oradan alışveriş yapalım diyor.’ Doğru rakamları açıklamalıyız ki insanlarda ekonomik gücünü ona göre ayarlasın.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *