ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İşsizliği ve yoksulluğu nasıl önleyecekler?

İşsizliği ve yoksulluğu nasıl önleyecekler?
YAYINLAMA: 17 Ağustos 2021 / 18.46
GÜNCELLEME: 17 Ağustos 2021 / 18.46
Hükümetin Acil Eylem Planı’na iyimser bakmadıklarını belirten EMEP eski İl Başkanı Mecit Bozkurt, plan içerisinde emekçi kesimin yer almadığını, işsizliği, açlığı, yoksulluğu somut olarak önleyen bir program göremediklerini açıkladı.

AKP’nin kurduğu 58. hükümetin IMF programını aynen uygulayacağını açıkladığını hatırlatan Bozkurt, AKP’de işsizliği önlemeye, yatırım ve üretimi artırmaya yönelik ciddi bir madde göremediklerini ifade ederek, “Sorunlara son derece basit yaklaşılıyor ve çözümü için tutarsız, kalıcı olmayan öneri sunuluyor. İşsizliği ve yoksulluğu nasıl önleyecekleri net değil. Yatırım yapacaklarsa bunun kaynağını nereden, nasıl bulacaktan da belli değil. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarını güçlendirerek aç insandan kurtarma gibi bir anlayış var. Bu son derece yanlış ve mantıksız bir yaklaşım. İnsanlara aş yerine önce iş vermek gerek. 3-5 Günlük aş onları kurtarmaz. Böyle bir mantık zaten doğru olamaz” dedi.

Hükümetin demokratikleşme anlamında da fazla bir şey yapacağına inanmadıklarını belirten Bozkurt sözlerine şöyle devam etti: “AB’ye hazırlanan Türkiye’de halen 12 Eylül Anayasası geçerli. Örgütlenmenin önünde bunca engel varken, hükümet sadece Recep Tayyip Erdoğan’ın yasağını kaldırmaya ve Başbakan yapmaya uğraşıyor. Böyle bir anlayışın elbette demokratikleşme için gerekli yasal düzenlemeleri yapması beklenemez. Yine İş Güvencesi Yasası’nda bir takım değişiklikler yaparak yasayı etkisiz hale getirme çabasında olmaları da son derece yanlış. Eğer böyle bir şey yaparlarsa karşılarında emekçileri bulacaklardır.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *