ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İşsiz diş hekimi sayısı artıyor

İşsiz diş hekimi sayısı artıyor
YAYINLAMA: 11 Ağustos 2021 / 13.38
GÜNCELLEME: 11 Ağustos 2021 / 13.38
Her alanda olduğu gibi diş hekimliği alanında da ülkede önemli sorunlar olduğunu ifade eden Diş Hekimleri Odası Başkanı Zafer Çolakoğlu, “İşsizlik sorunu diş hekimlerini de olumsuz etkiliyor. Yeni diş hekimliği fakültelerinin açılması işsiz diş hekimlerinin artması demek” şeklinde konuştu.

 “22 Kasım Ulusal Diş Hekimliği Günü” nedeniyle her yıl düzenlenen ‘Ağız-Diş Sağlığı Haftası’ etkinlikleri bu yıl 17-24 Kasım tarihleri arasında kutlanıyor. Hafta nedeniyle Diş hekimleri Odası Başkanı Zafer Çolakoğlu ile yönetim kurulu üyeleri dün Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıp saygı duruşunda bulunduktan sonra Oda binasında basın toplantısı düzenleyerek haftayla ilgili bilgi verdi.

Çolakoğlu, ülkemizde ‘Bilimsel Diş Hekimliğinin’ 94. yılının kutladığını, bu haftada mesleğin ve meslektaşların sorunlarının tartışılacağını ve ağız diş sağlığı haftasını çeşitli sosyal, bilimsel etkinliklerle kutlayacaklarını açıkladı.

Her yıl topluma yönelik ana konu belirlediklerini söyleyen Çolakoğlu, “Bu yılın ana konusu diş fırçalamak. Konuyla ilgili toplumun ağız-diş sağlığına ilgisini arttıracak bir takım etkinliklerimiz var. Basın aracılığıyla diş fırçalama ve genel olarak ağız-diş sağlığı ile ilgili bilgiler verilecek” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *