ANASAYFA arrow right Dünya

İspanya Coronavirus aşısı olmayanları fişleyecek

İspanya Coronavirus aşısı olmayanları fişleyecek
YAYINLAMA: 29 Aralık 2020 / 14.09
GÜNCELLEME: 29 Aralık 2020 / 14.16
İspanya Sağlık Bakanı, söz konusu kayıtların kamuya açık olmayacağını ve yalnızca diğer Avrupa ülkeleri ile paylaşılacağını söyledi.

Coronavirus salgını yeni gen mutasyonları ile endişeleri artırırken virüse karşı geliştirilen ve birçok ülkede uygulanmaya başlayan aşılar ise yeni bir tartışma başlattı. Bazı insanlar aşıya kuşkuyla yaklaşıp aşı olmayı reddederken İspanya aşılanmayı kabul etmeyenlerim kayda alınacağını açıkladı.

İspanyol sağlık makamlar, Coronavirus  aşısı olmayı reddeden insanların isimlerini listeleyecekleri bir kayıt defteri oluşturacak. İspanya Sağlık Bakanı Salvador Illa, söz konusu kayıtların kamuya açık olmayacağını ve yalnızca diğer Avrupa ülkeleri ile paylaşılacağını dile getirdi.

Bakan Illa, sağlık makamlarının toplanacak bilgiler ile ilgili "veri koruma açısından büyük hassasiyet göstereceklerini" kaydetti. Salvador Illa ayrıca, İspanya'da aşı zorunluluğu getirilmediğinin de altını çizdi.

İspanya en çok etkilenen ülkelerden biri

Devlete bağlı kamuoyu araştırma kuruluşu Sosyolojik Araştırmalar Merkezi'nin yürüttüğü bir araştırma, Almanya'da aşı karşıtlarının oranının ciddi biçimde azaldığını ortaya koydu. Aşıyı reddedeceğini söyleyenlerin oranı kasım ayında yüzde 47 iken, bu oran aralık ayında yüzde 28'e düştü. Aynı zaman diliminde aşı olacağını söyleyen kişilerin oranıysa yüzde 37'den yüzde 40'ın üzerine çıktı.

Diğer Avrupa ülkelerinde olduğu gibi İspanya'da da aşılama işlemi pazar günü başladı. İspanyol hükümeti, Şubat ayı sonuna kadar 2 buçuk milyon kişinin aşı olmasını umuyor.

İspanya, Coronavirus pandemisinden en çok etkilenen ülkelerden biri. Resmi verilere göre, şu ana kadar 1,8 milyon vakanın kaydedildiği ülkede, salgının başlangıcından bu yana yaklaşık 50 bin kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *