ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İşletmelerde devamlılık ve başarıyı sağlayan insandır

İşletmelerde devamlılık ve başarıyı sağlayan insandır
YAYINLAMA: 01 Şubat 2021 / 14.06
GÜNCELLEME: 01 Şubat 2021 / 14.06
İşletmelerin devamlılığını sağlayan faktörün insan olduğunu belirten Milli Prodüktivite Merkezi Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürü Kutlu Çakır, geçmişte olduğu gibi gelecekte de, başarının sırrının insan olmaya devam edeceğini ifade etti.

Beklentileri olmayan belirli bir vizyon geliştirmemiş, kendisini geliştirmek için rehber göremeyen, daha iyi olmanın yollarını aramayan insanların çoğunlukta olduğu, organizasyonların varlıklarına devam ettirme şanslarının olmadığını söyleyen Çakır, şöyle devam etti: “Müşteri gelecekteki organizasyonların hayatta kalıp kalamayacaklarını ortaya koyacak temel kriterdir.

Hala ayakta olan ve sürekli büyüyen şirketleri izlediğimizde onları uzun ömürlü kılanın ne olduğunu merak etmişizdir. Genel olarak baktığımızda, güçlerini kâra odaklanmak değil, kaliteye odaklanmaktan aldıklarını görürüz. Eğer kaliteli mal veya hizmet üretiyorsanız, zaten bir süre sonra kân elde ediyorsunuz. Hem de karın sürekli olmasını da garanti altına alıyorsunuz, yani kân kurumsallaştırıyorsunuz” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *