ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İşletmeler AR-GE için bilgilendirildi

İşletmeler AR-GE için bilgilendirildi
YAYINLAMA: 20 Kasım 2020 / 16.13
GÜNCELLEME: 20 Kasım 2020 / 16.13
Gaziantep teki imalat sanayi işletmelerinin Ar-Ge çalışmalarının desteklenmesi, ekonomik gücü fazla ürün ve üretim teknolojilerinin geliştirilmesi ve teknolojik işletmelerin kurulması konusunda ilgili işletme sahiplerine bilgi verildi.

TÜBİTAK Ar-Ge Destekleri Teknoloji Yönetimi Programları Müdürü Deniz Bay han, sektör ve firma ayırımı yapılmaksızın katma değer yaratan tüm kuruluşların başvuruda bulunabileceğini belirterek, Ar- Ge yardımının hibe şeklinde bir destek olduğunu açıkladı.

Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda dün TÜBİTAK, KOSGEB ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı işbirliği ile “KOBİ’lere yönelik AR/GE destekleri” konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya TÜBİTAK Ar/Ge Destekleri Teknoloji Yönetimi Programlan Müdürü Deniz Bayhan, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Ar/Ge Destekleri Uzmanı Cihak Çetinkaya, KOSGEB Ar/Ge Destekleri Teknoloji Destek Süreçleri Yöneticisi Mustafa H. Çolakoğlu konuşmacı olarak katıldı.

Teknoloji Yönetimleri Programları Müdürü Deniz Bayhan, Dış Ticaret Müsteşarlığı ve TÜBİTAK işbirliğinde Haziran 95 yılından bu vana Ar-Ge çalışmalarını başarıyla yürüttüklerini belirterek, “Ar-Ge yardımı ile, yeni ürün veya üretim teknolojisinde, yenilik içeren proje bazındaki harcamalar desteklenmektedir. Destek için her zaman başvuruda bulunulabilir. Başvurulan proje sayısında ve proje büyüklüğünde bir sınırlama yoktur.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *