ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İşlerimiz açıldı!

İşlerimiz açıldı!
YAYINLAMA: 23 Ocak 2023 / 18.23
GÜNCELLEME: 23 Ocak 2023 / 18.23
Aylardır iş yok, boş oturuyoruz, eve ekmek götüremiyoruz diye ağlayan esnaf, bir anda ağız değiştirdi

Piyasada yaşanan durgunluk nedeniyle siftah yapmadan kepenk kapattığını, vergisini ve kirasını ödeyemediğini söyleyen esnaf, dün karşılarında devlet Bakanı Kürşad Tüzmen‘i görünce ağız değiştirip, “İşler açıldı, satışlar iyi” diye kıvırdı. Esnafın bu iki farklı tavrı nedeniyle içinde bulundukları gerçek durumun tespiti güçleşti. Devlet Bakanı Tüzmen’in esnaf ziyareti sırasında bazı vatandaşlar iş isterken bazıları özel talepte bulundu.

Esnafın işler iyi açıklaması Tüzmen’i sevindirdi

GAİB tarafından düzenlenen Irak Savaşı sonrasında bölgesel, ekonomik ve ticari ilişkilerin değerlendirilmesi konulu panele katılmak için Gaziantep’e gelen devlet Bakanı Kürşad Tüzmen panel öncesinde Gaziler, Mütercim Asım, Suburcu ve Büyük pasaj esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Devlet Bakanı Tüzmen’in, işler nasıl sorusuna, esnafın çoğu ‘Çok şükür iyi’ yanıtını verdi.

İş yok diyenler maliyeden de yakındı

Ancak sayıları az da olsa Ahmet Yılmaz, Nihat Doğan ve Yılmaz Işıklar gibi bazı esnaf, devlet bakan Tüzmen‘e satışı olmadığını, işlerin kötü gittiğini söylerken ‘Hem iş yok, hem maliye bize nefes aldırmıyor. Bari şu sıkıntılı dönemde bizi rahat bıraksınlar’ diye yakındı. Işıklar, 30 yıllık esnaf olduğunu 1998 yılından bu yana sürekli zarar ettiğini söyledi. Bazı esnaf iş yerine ilk kez bir bakan geldiği için çok mutlu olduğunu ifade etti.

Gaziler caddesinin trafiğe açılmasını istedi

Gaziler caddesi esnafından Nail Bilecan ile Cengiz Erdinç, caddenin trafiğe açılmasını istedi. Esnafın bu isteği üzerine Tüzmen’in yanında bulunan partililer, ‘Belediye başkanlığını kazandırın açalım’ diye yanıt verdi.

Sıkıntılara rağmen ekonomideki iyileşme önemli

Devlet Bakanı Tüzmen esnaf ziyareti sırasında basına yaptığı açıklamada, esnafın durumunu iyi gördüğünü belirterek, “Esnafın durumunu analiz etmek için geziyorum. Görüştüğümüz esnafın çoğu piyasada canlanma olduğunu söylüyor. Fakat biz esnafın tümünün işinin iyi olmasını istiyoruz. Aslında ekonomiyi düzeltebilmek için üç yıl istedik bir yıl gibi kısa zamanda ülkeyi içinde bulunduğu sıkıntıların büyük kısmında kurtarmak kolay iş değil. Piyasalarda iyileşme olduğunu görmek, duymak bize mutluluk veriyor. Fakat halen istediğimiz ticaret yapılmıyor. Başta komşu ülkelerle ticaretimizi geliştirirsek bu durum esnafa da yansır ve durumları daha iyi olur. Biz bunun gayreti içerisindeyiz. Irak halkının Ramazan öncesi ihtiyacı olan alt ve üst yapı, sağlık, inşaat gibi malzemeler gönderilip hem onların sorunları çözümlenecek, hem ülke ekonomisine katkıda bulunacak” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *