ANASAYFA arrow right Ekonomi

İşler bıçak gibi kesildi

İşler bıçak gibi kesildi
YAYINLAMA: 24 Nisan 2020 / 20.03
GÜNCELLEME: 24 Nisan 2020 / 20.03
Koronavirüsten pasajlar da nasibini aldı. Gaziantep’in en eski pasajlarından olan Büyük Pasaj’da in-cin top oynuyor

“İnsanlar sokağa çıkmıyor, belli bir bütçesi var, dolayısıyla işler bıçak gibi kesildi” ifadelerini kullanırken, Büyük Pasaj Yönetim Kurulu Başkanı Salih Solak, yapılacak çalışmalarla pasajın çehresinin değişeceğini vurguladı. “İlerleyen zamanlarda pasajın önündeki demirlere 3 boyutlu şehrimizin tarihini dokusunu, kültürünü, turizmini ve diğer özellerini tanıtacak resim koyacağız” şeklinde açıklama yaptı.
Evde kal çağrısına herkesin uyması, söylenenleri can kulağı ile dinlemesi lazım
Koronavirüsün sadece Türkiye’yi değil, tüm dünyayı etkileyen bir salgın olduğunu hatırlatan Başkan Solak, “Salgınla mücadele de suçlamak yerine yerinde tedbir almak gerekiyor. Devletimiz, bu salgınla mücadelede her türlü imkanı seferber etti ve alması gereken tüm tedbirleri aldı. Vatandaşlarında alınan tedbirlere uyması gerekiyor. Tedbirlere uyarsak bu süreci çok kısa zamanda atlatırız, uymazsak biraz zor atlatırız. Evde kal çağrısına herkesin uyması, söylenenleri can kulağı ile dinlemesi lazım” diye konuştu.
Tüm sektörler büyük yara aldı
Ülkenin can damarı tarım, sanayi, hayvancılık ve diğer tüm sektörlerin büyük yara aldığını kaydeden Başkan Solak, “150-200 kilometre hızla giden bir aracı hayal edin, bir anda vitesi beşten bire düşürdüğünüzde aracın halini fiziki olarak düşünün. Ülkede bu şekilde. Bu süreçte attığımız her adım aldığımız her nefes dikkate tabi olacak” değerlendirmesi yaptı.
Temelli kapanan dükkân yok, geçici süreyle kapanan var
Solak, Büyük Pasaj’da geçici süreyle kapanan dükkânların bulunduğunun altını çizerken, “Dükkân kapatmak mülk sahiplerinin kendi tercihidir. Valiliğin kararına uymakla mükellef olduğumuzdan pasajı sabah saat 10.00’da açıyoruz, akşam saat 18.00’da kapatıyoruz. Pazar günü ise saat 11.00’de açıp, 16.00’da kapatıyoruz. Temelli kapanan dükkân yok, geçici süreyle kapanan var” ifadelerini kullandı.
Doların yükselmesi sadece esnafı değil, herkesi etkiliyor
Doların yükselmesine değinen Büyük Pasaj Yönetim Kurulu Başkanı Salih Solak, konuşmasına şöyle devam etti: “Ne yazık ki yapacak bir şey yok. Çünkü doların yükselmesi sadece esnafı değil, herkesi etkiliyor. Dolayısıyla doların dünya üzerindeki hegomanyası kırılmalı ve kırılacaktır. Petrol fiyatları çok düştü, alan yok. Çünkü pompalar çalıştığı sürece petrolün satılması gerekiyor.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *