ANASAYFA arrow right Güncel

İslahiye’nin ürünlerini dünya piyasalarına ulaştırma hayalim var

İslahiye’nin ürünlerini dünya piyasalarına ulaştırma hayalim var
YAYINLAMA: 07 Nisan 2021 / 14.54
GÜNCELLEME: 07 Nisan 2021 / 14.54
İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural büyük hayalinin Suriye sınırındaki Meydan Ekbez Gümrük Kapısının açılmasıyla İslahiye’de üretilen ürünlerin Hicaz Demir yolu üzerinden dünya piyasalarına ulaştırılması olduğunu belirtti.

Tarımsal destek olarak vatandaşlara fide desteği sağladıklarının altını çizen Vural, “Üzüm bağlarında da telli sisteme geçiyoruz. Büyükşehir’in GAP projesiyle beraber üzüm bağlarına telli sistem çekiyoruz. Ayrıca üzüm sıkma tesislerini bölgeye kazandırma hedefimiz var. Tarım ve tarıma dayalı sanayiyi geliştireceğiz inşallah. İçme suyu için Köklü Mahallesi’ndeki kar sularının kaynağından ilçeye 12 kilometre boru döşedik. Bu borulardan saniyede 150 litre su akıyor. Şehrimiz artık kar suyu içiyor. Yani çeşmede akan su dışarda satılan damacana sularından daha kalitelidir. Böylelikle İslahiye’nin su sıkıntısını 50 yıl kadar çözdük” dedi.

“Geldiğimizde su ile kanalizasyon altyapısı merkezde ve 4 beldenin hiçbirinde yokken şimdi su ve kanalizasyon altyapısını bitirdik. Merkezin doğalgaz altyapısı da bitti. Sadece Altımüzüm ile Boğaziçi’nin kanalizasyonuyla içme suyu alt yapısı kaldı” diyen Vural, “Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin katkısıyla Avrupa Birliği (AB) projesinden alacağımız destekle yapacağız. Bu işler Büyükşehir Belediyesinin desteği olmadan olmuyor” ifadelerini kullandı.

Vural, “Çalışmalarımızdan bir tanesi de Kılavuzlu Barajı. Cazibeli sulamayla 110 bin dönüm arazi sulanacak. Bizim kaynak üretim şeklimiz farklıdır. Biz hazine arazilerini satıp da kaynak üretmiyoruz. Biz kendimiz üreterek kaynak sağlıyoruz. Kadın Kooperatifini de kurduk. Kooperatif üzerinden de kadınlara iş imkanı sağlıyoruz. Bölge tarım bölgesidir. Birinci organize sanayi bölgesini kurduk. Orada yer kalmayınca şimdi 2’nci organize sanayi bölgesi için çalışıyoruz” dedi.

Çiftçi ve ziraat mühendisi olmasından dolayı çocukluğunun alet, makine, kamyon ve traktör üzerinde geçtiğini anlatan Vural, “Bu nedenle iş makinelerinin tamamını kullanabiliyorum.. İşçilerimizin gayretli çalışmasının karşılığı olarak da onlara çok iyi bir zam yaptık. Geçen 2 bin 250 lira alan personel bu ay 3 bin 500 lira aldı. Bu yüzde 50 zam demektir. Her personelin aylık 500 lira da yemek maliyeti oluyor. Yani bir işçinin maliyeti 4 bin lirayı buluyor. Ama ben işçi kardeşlerimden çok memnunum. İslahiye’nin ürünlerinin dünya piyasalarına ulaştırma hayalim var. Hassa tüneli de açılırsa bizim Meydan Ekbez Gümrük kapımız var. Oraya bir lojistik merkezi kurup Medine’ye kadar uzanan Hicaz Demiryolu üzerinden yörede yetiştirilen üzümü, biberi, pamuğu dünya piyasasına ulaştırmak istiyorum” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *