ANASAYFA arrow right Güncel

IŞİD'in Suriye'de ürettiği tespit edilen 14 ton uyuşturucu İtalya’da ele geçirildi

IŞİD'in Suriye'de ürettiği tespit edilen 14 ton uyuşturucu İtalya’da ele geçirildi
YAYINLAMA: 02 Temmuz 2020 / 18.09
GÜNCELLEME: 02 Temmuz 2020 / 18.09
İtalya'nın güneyinde Napoli Gümrük Muhafaza Polisi, IŞİD'in Suriye'de ürettiği tespit edilen 14 ton uyuşturucu hapın ele geçirildiğini duyurdu. Dünyada şimdiye kadar yapılan operasyonlar arasında bir kerede ele geçirilen en yüksek miktardaki amfematin hapı olduğu belirtildi.

Napoli Savcılığı'nın talimatıyla düzenlenen operasyonla ilgili Gümrük Muhafaza Polisi'nin yaptığı açıklamada, "dünyada şimdiye kadar yapılan operasyonlar arasında bir kerede ele geçirilen en yüksek miktardaki amfematin hapı olduğu" bildirildi.

Salerno Limanı'nda gerçekleşen operasyonda ele geçirilen toplam 84 milyon adet amfematin hapının IŞİD militanlarınca örgüte finansman sağlamak için Suriye'de üretildiği bilgisi paylaşıldı.

'Örgüte 1 milyar euro'nun üzerinde finansman sağlayabilirdi'

Açıklamada, bu kadar büyük miktardaki amfematin hapının yasa dışı yollardan satışının, örgüte 1 milyar euro'nun üzerinde finansman sağlayabileceği vurgulandı.

Napoli kentinin yaklaşık 50 kilometre güneyindeki Salerno Limanı'na gelen üç farklı konteynerden çıkan, yaklaşık iki metre yükseklikte ve 140 santimetre çapındaki, endüstriyel dev kağıt silindir paketlere gizlenen uyuşturucunun özel tarayıcılar ile analiz edilerek ortaya çıkarıldığı belirtildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *