ANASAYFA arrow right Güncel

İşçilerin talepleri önemli ölçüde tolere edildi

İşçilerin talepleri önemli ölçüde tolere edildi
YAYINLAMA: 31 Mart 2021 / 20.04
GÜNCELLEME: 31 Mart 2021 / 20.09
Gaziantep Üniversitesi ile Öz Büro İş Sendikası arasında 2 yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandı. İmzalanan toplu iş sözleşmesinde GAÜN’de çalışan kamu işçilerinin günlük ücretlerine zam yapılarak sosyal haklarında da iyileştirme yapıldı.

Gaziantep Üniversitesi’nde 4D kamu işçisi statüsünde çalışan 582 işçiyi kapsayan sözleşme hakem heyetine gidilmeden mutlu sonla sona erdi. Nisan ayından sonra geçerli olan sözleşmenin farkları da önümüzdeki günlerde çalışanların hesaplarına yatırılacak.

GAÜN ile Öz Büro İş Sendikası arasında müzakereler sonucu neticelenen anlaşma doğrultusunda, kamu işçilerinin 24 ay süreyle geçerli olacak sosyal ödemeleri ile çalışma koşullarını belirleyen toplu iş sözleşmesi, GAÜN ve Öz Büro İş Sendikası heyetleri tarafından mutlu sona ulaşarak imzalandı.

Öz Büro İş Sendika Genel Başkanı Baki Gülbaba ile birlikte yapılan görüşmenin çok suhuletle ve karşılıklı anlayış içerisinde geçtiğini belirten GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın şunları söyledi: “Hem sendikanın memnuniyeti hem kurumumuzun haklarının muhafazası hem de işçilerimizin haklarının tam anlamıyla korunması noktasında çok taraflı bir memnuniyetin oluştuğu bir süreç yaşandı. Taraflar birbirine teşekkür ederek, sözleşmemiz imzalandı.  İşçilerimiz de sonucu gördüğünde, bir memnuniyet duyacaklardır. Onların taleplerini kurum olarak önemli ölçüde tolere ettik.  Kurumumuzun da kendi görüşlerini, politikalarını dikkate alarak bir orta yol bulduk. Bu orta yoldan kurumumuz,  ilgili sendikamız memnuniyet duydu ve işçilerimizin talepleri hemen hemen yerine gelmiş oldu.  Kurumumuz içerisinde ileriki aşamalarda işçilerimizin bu memnuniyetini işe de yansıtacaklarını düşünüyorum.”

İşçilerin çok değerli insan kaynaklarının olduğu vurgusunu yapan Prof. Dr. Özaydın, konuşmasına şöyle devam etti: “Kurumlarımızın içerisinde herkesin kendine göre bir rolü var. İşçilerimizin de çocukları, aileleri var. Elbette ki onların memnuniyeti bizi de memnun eder. Dolayısıyla onları memnun eden bir sonucun çıkması onları işlerine daha fazla sarılmalarına katkı sağlar. İşsizlik oranları da dikkate alındığında, onları memnun eden bir sonucun çıkması onları da işe yansıtacaktır. Onlar bizim özel değerlerimiz. Sadece işçilerimiz değil üniversitemizin tüm kaynakları için aynı duygulara sahibiz. İşçilerimizin nitelik ve çalışkanlıkları anlamında sadece bir maaş karşılığında çalışmadıklarını, kurumlarına sahip çıktıklarından eminim.”

İmzalanan Toplu İş Sözleşmesinin hayırlı olması temennisinde bulunan Öz Büro İş Sendika Genel Başkanı Baki Gülbaba, “Toplu İş Sözleşmesinin imzalanmasındaki en büyük amacımız, özellikle Kanun Hükmünde Kararname ile kadro alan arkadaşlarımız açısından bu ilk sözleşmeydi” dedi.

Gülbaba konuşmasında şu ifadelerde bulundu: “Çalışanların üç temel sorunu var; enflasyon, paramızın reel alım gücünün sürekli düşüyor olması, süreç içerisinde meydana gelen vergi yükü. Bizim bordromuzu çok derinden etkileyen kalemler sebebiyle bu Toplu İş Sözleşmesinde başından sonuna kadar olabildiğince bunu tolere, absorbe eden bir mantıkla hareket ettik. İyi bir Toplu İş Sözleşmesi imzaladığımızı düşünüyorum. Arkadaşlarımız her 6 ayda bir gerçekleşecek ücret artışlarıyla az önce bahsettiğim üç soruna yönelik şartların el verdiği oranda korumaya aldık. Bu Toplu İş Sözleşmesinin bu aşamaya gelmesinde Rektör Prof. Dr. Arif Özaydın’ın, değerli mesai arkadaşlarının, çalışanların ve Gaziantep’teki sendikacı arkadaşlarımızın çok değerli katkıları oldu. Hayırlı olsun. Asıl mesele; çalışanların Ankara’dan bekledikleri yasal düzenlemelerin bir an önce çıkmasıdır. Toplu İş Sözleşmesini ne kadar iyi imzalarsanız imzalayın süreç içerisinde o söylediğim sebeplerle bütçenizde meydana gelen aleyhe negatif durum sizi sıkıntıya sokuyor. O nedenle Öz Büro İş Sendikası olarak biz ilkesel olarak bütün iş yerlerinde özel sektörde, kamuda çalışanların bu konuda bir korunmaya ihtiyaçları olduğunu düşünüyoruz.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *