ANASAYFA arrow right Ekonomi

İşçilerin geleceğini kimseye yedirmeyiz

İşçilerin geleceğini kimseye yedirmeyiz
YAYINLAMA: 30 Haziran 2020 / 22.44
GÜNCELLEME: 30 Haziran 2020 / 22.44

ÖZTÜM Tekstil İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Akyürek, Kıdem Tazminatında yapılacak değişikliğe tepki göstererek, “ÖZTÜM Tekstil İş Sendikası olarak, bu düzenlemeye karşı durduğumuzun altını kalın harflerle çizerken, Kıdem tazminatının hem sendikamızın hem de işçilerin kırmızı çizgisi olduğunun bilinmesi gerekmektedir. Eğer ki bu düzenlemeden vazgeçilmezse Gaziantep’ten Ankara'ya yürürüz. İşçi kardeşlerimizin geleceğini kimseye yedirmeyiz” şeklinde konuştu.

Kıdem tazminatı gençlerimizin ve çocuklarımızın geleceğidir

Koronavirüs salgını sürecinden büyük yara alan binlerce işçilere, bir darbede Kıdem Tazminatı konusunda vurulmak istendiğinin altını çizen Genel Başkan Akyürek, “Kıdem Tazminatı, 'Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi' adı altında fona devredilmek istenmektedir. Sendika olarak bu düzenlemeye karşı olduğumuzu bildirmekle beraber fona devredilmesine de kesinlikle karşıyız. Hiç kimse işçi kardeşlerimizin geleceğini, birikimlerini, emeklerini bir düzenleme ile ellerinden alamaz. Buna asla müsaade etmeyiz. İşçiler zaten zaten zor şartlar altında hayatlarını sürdürmeye çalıştığı bir zamanda yapılacak olan böyle bir düzenleme çalışma ortamını, barışını ve huzurunu bozmaktan başka bir işe yaramayacağı bilinmelidir. Kıdem tazminatı sadece dünün ve bugünün değil, geleceğimizin de kazanımıdır, gençlerimizin ve çocuklarımızın emanetidir. Bu emanete sahip çıkmak bizim boynumuzun borcudur” ifadelerini kullandı. 

Kıdem tazminatında konusunda her türlü girişime karşıyız

Ekonomide yaşanan sıkıntıları aşmak için çözümün yine işçilerde arandığını söyleyen Akyürek, “Ülkemizin birinci önceliği Kıdem Tazminatı değil, Koronavirüs salgını sürecince işsiz kalan binlerce kişiye iş bulmak, ekonomiyi düzeltmek, canlandırmak, yaşam standartlarını yükseltmektir. Bu meselenin sürekli gündeme getirilmesi maalesef artık ‘Kabak tadı’ vermeye başladı. Dolayısıyla bu meselenin artık gündemden kalması gerekiyor. Gerçek gündemimize ve sorunlarımıza odaklanalım. Yine tekrarlamak istiyorum, Kıdem tazminatı hakkını ortadan kaldırmaya, daraltmaya ve budamaya dönük her türlü girişime karşıyız” diye açıklama yaptı.

İşçi kardeşlerimize 'Sendikaya Üye Olun' çağrısında bulunuyoruz

İşçileri sendikalı olmaya davet eden ÖZTÜM Tekstil İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Akyürek, konuşmasını şu cümlelerle bitirdi: “Türkiye'de memurlar hariç 15 milyon 799 bin işçinin sadece 1 milyon 918 bini sendika üyesi iken 13 milyon 881 bini herhangi bir sendikaya üye değil. Kıdem tazminatı tartışmalarının yaşandığı şu günlerde örgütlü mücadelenin ve sendikalaşmanın önemi bir kez daha anlaşılmış oldu. Sendika işçilerin her zaman son kalesidir. İşçinin zor zamanlarında yanındadır, işverene karşı sosyal, ekonomik, özlük ve diğer tüm haklarını sonuna kadar korur. Rahat, barış ve huzurlu bir ortamda çalışması için gerekli düzenlemeyi yapar, bunun için yoğun çaba sarf eder. O nedenle bir kez daha işçi kardeşlerimize 'Sendikaya Üye Olun' çağrısında bulunuyoruz.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *