ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İşçi, köylü, esnaf ve emekçi fakirleştirildi

İşçi, köylü, esnaf ve emekçi fakirleştirildi
YAYINLAMA: 04 Mart 2021 / 13.52
GÜNCELLEME: 04 Mart 2021 / 13.52

57. hükümetin IMF ve Dünya Bankası’nın güdümünde olduğunu söyleyen KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Yusuf Şahinler, siyasi iktidarın yanlış uygulamaları nedeniyle ülkede çok büyük bir ekonomik krizin yaşandığını ifade etti. Gaziantep’te KESK’e bağlı sendika üyeleri, temmuz ayında memura yapılan yüzde 5 zammı ve hükümeti protesto etmek amacıyla büyükşehir belediyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Yaklaşık 100 kişinin katıldığı toplantıda konuşan KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Yusuf Şahinler, bir yandan emekçinin, üretici köylünün ve küçük esnafın giderek yoksullaştığını, bir yandan da bankaların kurtarılması için trilyonların akıtıldığını hatırlattı. Şahinler, “Kamuda tasarruf bahanesi ile sağlık, eğitim, sosyal güvenlik gibi devletin sosyal görevleri ticarileşirken, enerji ve haberleşmede özelleştirmeler yoluyla sermayeye peşkeş çekiliyor. IMF ve Dünya Bankası müfettişlerinin direktifleriyle hareket ederek ülkeyi tam bir yangın yerine çeviren siyasi iktidar yetki ve toplu görüşme sürecine girdiğimiz Temmuz ayında kamu emekçilerine yüzde 5 zammı reva görüyor. Kamu emekçileri olarak sadaka niteliğinde bir zam değil, ücretlerimizin toplu sözleşme ile tespit edilmesini istiyoruz” dedi.

Şahinler, iki milyon emekçinin yüzde 80'inin açlık sınırının altında para aldığını söyledi. Şahinler, “Verilen 15-20 milyon zam pazarda filemizi doldurmuyor. KESK olarak hükümetle oturduğumuz masada ve toplu görüşmeyi toplu sözleşmeye çevirmek için işyerlerinde, alanlarda ortaya koyacağımız kararlılıkla bu zihniyeti değiştireceğiz. İki milyon kamu emekçisinin sesine kulak vermesi için siyasi iktidarı bir kez daha uyarıyoruz. İnsanca yaşanır bir ücret düzeyi belirlenmediği, IMF güdümlü emek karşıtı politikalar devam ettiği sürece, işçiler, kamu emekçileri ve toplumun tüm ezilen kesimleri, mücadelesini yükseltecektir” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *