ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İşçi emeklileri yeni hükümeti bekliyor

İşçi emeklileri yeni hükümeti bekliyor
YAYINLAMA: 04 Ağustos 2021 / 13.14
GÜNCELLEME: 04 Ağustos 2021 / 13.14
DİSK Emekliler Sendikası Şubesi Başkanı Fethi Yıldırım, yeni hükümetten verdiği sözleri yerine getirmesini beklediklerini bildirdi. DİSK Emekliler Sendikası Şubesi Başkanı Fethi Yıldırım, kayıtlı bin 500 üyelerinin bulunduğunu ifade ederek, tümünün geçim sıkıntısı ile karşı karşıya olduğuna dikkat çöktü.

Hükümetten öncelikli olarak üç alacakları bulunduğunu söyleyen Yıldırım, “Enflasyon farkından doğan alacaklarımızı, memur emeklisine verilen zammın Bağ-Kur ve işçi emeklilerine de aynen yansıtılmasını istiyoruz. Ayrıca 1987 ile 1996 tarihleri arasında konut edindirme yardımı diye kesilen paralarımızın anaparası ve faizi ile birlikte derhal ödenmesini talep ediyoruz. Seçimden önce AKP’liler sorunu çözeceklerine söz verdi. Eski hükümet ortakları bu paraların 2000 yılında ödeneceğini söyledi, ama sözlerinde durmadı” dedi.

Hükümette yolsuzluğun, hırsızlığın, adam kayırmacılığın sone erdirilmesini istediklerini de kaydeden Yıldırım, “Ülkemizi bir Muz Cumhuriyeti olmaktan çıkarıp, gerçek Atatürk Cumhuriyeti’ne kavuşturmalarını istiyoruz. Gelir dağılımındaki adaletsizliğinin giderilmesini istiyoruz. Asgari ücret ülke gerçeklerine göre belirlenmeli.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *