ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İsa’ya da Musa’ya da yaranamadık

İsa’ya da Musa’ya da yaranamadık
YAYINLAMA: 29 Kasım 2021 / 17.08
GÜNCELLEME: 29 Kasım 2021 / 17.08
Hükümet ülke menfaatlerini koruyamamakla suçlanıyor.

Irak Savaşı devam ederken Türkiye’nin bu konuda net tavrı ortaya koymaması büyük eleştirilere neden oldu. Sanayiciler, hükümetin Irak politikasında çok büyük hata yapıldığını, istikrarsızlığın ülkeye büyük kayıp vereceğini ifade etti.

Hükümet net olmalıydı

Organize Sanayi Bölgesi yetkilileri, savaş nedeniyle hükümetin ülke menfaatini koruyan ciddi bir politika ortaya koymamasının talihsizlik olduğunu söyledi. Hükümetin bu konuda ortaya net politika koymamasını istikrarsız bir tavır izlemesinin ülke açısından önemli sıkıntılara ve kayıtları ulaştığını belirten yetkililer, “Maalesef olmamız gereken yerde olmadık. Dış politikada çok büyük prestij kaybedildi. Çok acemice izlenen politikalar, ülkeye zarar verdiği gibi, dünya ülkeleri yanında da güvensizlik yarattı. Ne ABD’nin yanında olduk, ne Irak’ın, ne de başka yerde, ortada kaldık. Nisaya, ne de Musa’ya yarandık. Bu çok üzücü ve çok tehlikeli bir durum” dedi.

Yerimizi belli etmemiz gerekti

Türkiye’nin sınır komşusunda meydana gelen savaşa karşı böyle tutarsız politika izlemesini çok tehlikeli olacağını ifade eden yetkililer, “Türkiye, milli menfaatleri için gereken neyse onu yapmak zorunda. Evet, savaşa karşıyız. Savaş istemiyoruz. Ama karşıdaki güç bunda kararlıysa o zaman kararsız kalmanın bir anlamı yoktu. Bu savaşta yerimizi belli etmemiz gerekirdi. ABD bugün Türkiye için çok önemli bir ülke, önemli bir müttefikimiz. Bu fırsat kaçırılmamalıydık”1 diye konuştu.

ABD’nin dünyaya hakim olmak istediğini vurgulayan yetkililer, Irak Savaşı ile kalmayıp bölgede hakimiyetini kurabilmek için başka ülkelere saldırısının da söz konusu olabileceğini kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *