ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İş Yasasının ertelenmesi sendikacıları kızdırdı

İş Yasasının ertelenmesi sendikacıları kızdırdı
YAYINLAMA: 24 Kasım 2021 / 15.31
GÜNCELLEME: 24 Kasım 2021 / 15.31
Çalışanları kavgaya davet ediyorlar

Sendika ve işçi kesiminin dört gözle beklediği iş yasasının uygulanmasının ertelenmesi, başta sendikalar olmak üzere çalışan kesimin huzurunu kaçırdı. Hükümetin bu tavrı ile çalışanları kavgaya davet ettiğini söyleyen Başkan Muzaffer Subaşı, “Emekçiler, diğerlerini olduğu gibi bu hükümete de gereken dersi verecektir” diye konuştu.

hükümet tarafından Ağustos 2002’de çıkan ve 15 Mart‘ta yürürlüğe girmesi planlanan iş güvencesi yasa tasarısının, yeni hükümet tarafından ertelenmesi, sendikalar ve işçileri kızdırdı. İş yasasının çıkmasını dört gözle beklediklerini, ancak bu yasanın meclis tarafından 30 Haziran’a ertelenmesi ile hükümetin çalışanlarla kavga etmek istediğini açıkça dile getirdiği görüşünü savunan Başkan Muzaffer Subaşı, “AK Parti hükümeti, kayıt dışı ekonomiyi kaldırmayı değil, daha çok yaygınlaştırmayı düşünüyor. Ne demek, iş yasasını değiştirerek kölelik yasasını işleme koymak. Bunu açıkçası şudur: AKPliler net bir şekilde sermayeden yana tavır koymuşlardır. Çalışanları hiçe sayılmışlardır. İş güvencesi kanunundan vazgeçemeyeceğiz. Kölelik anlamına gelen yeni iş yasasını çıkarmayacağız. Hükümet çalışanlarla kavga etmemeli. Bu tutumu devam ettirmesi, resmen kavgaya davet anlamına gelmektedir” dedi.

CHP’ye teşekkür ederiz

hükümetin muhalefet görevini yürüten Cumhuriyet Halk Partisi’nin emekten yana olduğunu, parlamento çatısı altında dile getirdiğini kaydeden Subaşı, “Bu arada ister yeni iş kanunu konusunda, ister iş güvencesi yasasının ertelenmesi konusunda ciddi çaba sarf eden, işçilerin dost olduğunu açıkça gösteren Cumhuriyet Halk Partisi‘ne teşekkür ediyoruz.58. hükümet işverenden yana olmakla beraber, işçileri adam yerine koymamıştır. AK Parti hükümeti, sendikalara karşı anlaşılmaz tavır içerisindedir. Çalışanlar ve sendikalar olarak hayal kırıklığına uğradık. Hükümet, bir kesimi tutup, diğerini elinin tersiyle itemez. Bu ülkede yalnız sermaye yok. Çalışan kesim de vardır. Bu yanlıştan bir an önce dönülmeli. Yoksa, İşçi sınıfı, iyi veya kötüyü unutmayacaktır. İşçileri aptal yerine koyanlar, bunun hesabını mutlaka verecektir” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *