ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İş kazaları, işyerinde kalıyor

İş kazaları, işyerinde kalıyor
YAYINLAMA: 22 Kasım 2022 / 18.58
GÜNCELLEME: 22 Kasım 2022 / 18.58
İş sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Vedat Reha Mert, müsteşar yardımcısı Yılmaz Babur ve şube müdürleri, iş yerinde sağlık güvenlik ve çevre eğitim treni ile başlattıkları eğitim seminerlerinin ilkini Gaziantep’e yaptı.

Mert ve diğer yetkililer, saat 10:00’da Gaziantep tren garında vali yardımcısı Gökhan Kişioğlu tarafından karşılandı ve daha sonra il protokolünü ziyaret etti.

Gezinin amacına uygun olarak ortak iş sağlığı ve güvenliği birimleri ve çalışma yaşamında özel risk gruplarının önemi konulu panel düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’ndaki panelde iş sağlığı ve güvenliği genel müdürü Vedat Reha Mert, GTO yönetim kurulu Başkan yardımcısı Zeki Yağcı, GSO yönetim kurulu Üyesi Cevdet Akınal, DİSK bölge başkanı Muzaffer Subaşı, Türk İş temsilcisi Ali Babur, Büyükşehir belediye başkan Vekili Bahattin Bozgeyik ve Gaziantep Vali Vekili Gökhan Kişioğlu katıldı.

Katılımcıları bilgilendiren iş sağlığı ve güvenliği genel müdürü Vedat Reha Mert, “Avrupa birliği ile bütünleşme sürecinde işletmelerde yeni bir çevre sağlık ve güvenlik yönetim sisteminin oluşturulmasına duyulan ihtiyaç nedeniyle HESME programı ülkemiz açısından da önemli yönlendirici özellikler taşımaktadır. Ülkemizde HESME İle ilgili çalışmalar bakanlığımız tarafından ilgili bakanlıklar, üniversiteler, konu ile ilgili çalışmalar yapan oda, kurum ve kuruluşlar, işçi ve işveren kuruluşları, çalışmalar yapan oda, kurum ve kuruluşlar, işçi ve işveren kuruluşları, esnaf ve sanatkâr kuruluşlarının işbirliği ve katılımı ile endüstride ve diğer işletmelerde sağlık, çevre ve güvenlik yönetiminin geliştirilmesi konulu uluslararası katılımı ile seminer düzenleyerek başlamıştır” diye bilgi verdi.

İş kazalarının kaybı yıllık 5 milyar dolar

“İş kazaları iş yerinde oluyor ve günahıyla sevabıyla orada kalıyor” diyen Mert, “Ormanlarımız bir bir yanıyor. Doğal alanlarımız tahrip ediliyor ve çevremiz süratle zarar görüyor. Bunların önemini anlayıp tedbir almamız gerektiğine inanıyoruz. Bu tedbirler konusunda toplumun pek çok kesimine görevler düşüyor. Fakat iş kazalarını tanımıyoruz. İş kazaları işyerlerinde oluyor ve çoğu zamanda orada kalıyor. İş sağlığı ve güvenliği tedbirsizlikten dolayı toplumda ciddi kayıplara neden oluyor. Araştırmalara göre her yıl 4,5 milyar doları iş sağlığı ve güvenliği konusundaki tedbirsizlikten dolayı kaybediyoruz” diye konuştu.

Sivil toplum örgütlerinden destek bekliyoruz

Devlet çalışan ve işveren üçlüsünün iş sağlığı, güvenliği ve çevre açısından çok önemli olduğunu belirten Mert, bu üçlünün sürekli dayanışma içinde olması gerektiğine dikkat çekti. Sivil toplum örgütlerinden destek beklediklerini belirten Mert, özellikle Organize Sanayi Bölgesinin desteğini ihtiyaç duyduklarını sözlerine ekledi. Gaziantep ticaret odası yönetim kurulu Başkan yardımcısı Zeki Yağcı, “Ülkemizde iş sağlığı ve güvenliği taraflarından bu işin öneminin benimsenmesi ile mümkün. Tabii ki insan hayatı her şeyden önemlidir. Vur deyince öldürmeden denetim yapılmalıdır” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *