ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İş Güvencesi Yasası yılan hikayesine döndü

İş Güvencesi Yasası yılan hikayesine döndü
YAYINLAMA: 31 Mart 2021 / 13.54
GÜNCELLEME: 31 Mart 2021 / 13.54
İş Güvencesi Yasa Tasarısı’nın 12 yıldan beri çıkartılmaya çalışıldığını ve işin yılan hikayesine döndüğünü söyleyen Hak-İş’e bağlı Öziplik-İş Sendikası Şube Başkanı Mehmet Kaplan, yasanın çıkması halinde kayıt dışı ekonominin kontrol altına alınacağını vurguladı.

İşçi kesimini yakından ilgilendiren İş Güvencesi Yasa Tasarısı’nın çıkmasını dört gözle bekleyen sendikacılar, yasanın 12 yıldan beri çıkarılamamasını acizlik olarak değerlendirdi. İşçi kesimini yakından ilgilendiren İş Güvencesi Yasa Tasarısı’nın çıkmasını dört gözle bekleyen sendikacılar, 12 yıldan beri gündemde olan yasanın hala çıkarılamadığını belirterek, sabırlarının taştığını söyledi. 57. Hükümet’in Avrupa Birliği kriterlerine göre yasayı çıkarması gerektiğini kaydeden Kaplan, sendikaların güçlenmesini istemeyen kesimler olduğunu belirterek şöyle konuştu: “12 Yıl önceki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Moğultay ben bu yasayı mutlaka çıkaracağım demişti. Aradan 12 yıl geçti ve biz hala yasanın çıkmasını bekliyoruz. Gerçekten yılan hikayesine döndü. Türkiye İşverenler Sendikası Genel Başkanı Refik Baydur, daha önce açıklamalarında bizzat kendisinin bu yasayı 1,5 yıldır Hüsamettin Özkan’ın masasında beklettiğini söylemiş ve benden bu kadar, diğer işverenler ilgilensin demişti. AB isteği için şimdi yasayı çıkarmayı düşünüyorlar. Diğer yasalar bir saatte çıkarılıyor da bu yasa neden 12 yıldır çıkarılamıyor?”

Yasayı çıkarmamanın nedeninin sendikalaşmayı önlemek olduğunu ifade eden Mehmet Kaplan, “Yasa çıktığı zaman sendikalar ve işçiler güçlenecek. Bu da işverenin işine gelmiyor. İş Güvencesi Yasası’yla işçiler istediğini alabilecek ve sigortasızlıktan kurtulacak. Kanunun çıkmasıyla birlikte kayıt dışı ekonomi de bir anlamda kontrol altına alınmış olacak. İktidar bunun farkında. Ancak yasa çıkmadığı zaman tavrımız açık olacak. Genişletilmiş bir başkanlar kurulu toplanıp bazı kararlar alınacak. İşi bırakmanın yanı sıra erken seçimde partilere karşı ortak tavır koymaya kadar çeşitli eylemler düzenlenecek” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *