ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İş Güvencesi Yasası üretimin aleyhine

İş Güvencesi Yasası üretimin aleyhine
YAYINLAMA: 19 Nisan 2021 / 17.00
GÜNCELLEME: 19 Nisan 2021 / 17.00
İş Güvencesi Yasası’nı birçok ülkenin kaldırdığını belirten MUSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yılmazlar, batıdaki birçok ülkede böyle bir yasanın olmadığını açıkladı.

İş Güvencesi Yasası’nı birçok ülkenin kaldırdığını belirten MUSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yılmazlar, batıdaki birçok ülkede böyle bir yasanın olmadığını, çünkü işçinin işten çıkarılması, işverenin de istikrarsızlık gibi bir sorunu bulunmadığını, herkesin önünü gördüğünü açıkladı.

Türkiye’nin içinde bulunduğu şartlar gereği ekonominin rayına oturmadığı bir dönemde işveren ve işçi için son derece sakıncalı olan böyle bir yasanın çıkarılmasının doğru olmadığı görüşünü savunan Yılmazlar, “Zira Avrupa Birliği’ne dahil birçok ülkenin en çok sıkıntı ettiği konu İş Güvencesi Yasası. Bizim iş kanunumuzda da, 13.maddede ihbar tazminatı, 14. maddede kıdem tazminatı, 98.maddede hizmet akdine ilişkin cezalar, işten çıkarmayı zorlaştırmış, işverene belli konularda işçiyi zor durumda bırakmadan tazminat vererek işten çıkarma imkanı vermiştir.

Bunun aksine İş Güvencesi Yasası, işverenin elini-kolunu bağlayacak veya işveren işçi çıkardı diye mahkemelerde sürünecektir. Yasanın çıkarılması ilk bakışta işçinin çalışma hayatını güvence altına alıyor gibi gözükse de, aslında işvereni işin daha başındayken işçi çalıştırmadan para kazandırma yollan aramaya sevk edecektir. Bütün bunların, yani çıkan yasanın işçinin lehine olmadığını, aksine işsizliği artırmaya yönelik düzenlemedir” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *