ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İş Güvencesi Yasası önemli bir adım oldu

İş Güvencesi Yasası önemli bir adım oldu
YAYINLAMA: 12 Nisan 2021 / 15.19
GÜNCELLEME: 12 Nisan 2021 / 15.19
İş Güvencesi Yasası sendikaların bir kısmını memnun ederken, bazı sendikalar yasayı seçim öncesi rüşveti olarak değerlendirip, “İktidar partileri yaptıklarını unutturamaz” diye konuştu.

Tabur, her şeye rağmen parlamentonun giderayak iyi şeyler yaptığını belirtti. Hiç kimsenin çalışanlar adına pazarlık yapamayacağını ifade eden Tabur, “Mevcut siyasi partiler çalışanlar adına hiçbir şey yapmamıştır. Aksine çalışanların hayatını zora sokmuştur. ILO sözleşmesine dayanarak çalışma hayatımızın devam etmesini istiyoruz. İş Güvencesi Yasası’nın çıkması çalışanlar için umut vericidir. Yasayla birlikte ileriki zamanlarda çalışma hayatında değişiklikler olur. Çalışanlar emeğinin karşılığını almaya hak kazanır” dedi. İş Güvencesi Yasası’nın çıkarılmasının bazı partiler için seçim yatırımı olarak değerlendirilmesinin doğru olmadığını söyleyen Tabur, böyle söyleyenleri seçim meydanında utandıracaklarını bildirdi.

TÜMTİS Şubesi Başkanı Kenan Öztürk, yasada eksikler olduğunu belirterek, “Yasa 10 kişinin altındaki işyerlerini kapsamıyor. Her şeye rağmen bu yasanın hemen yürürlüğe girmesi gerekti, ama 25 Mart 2003 yılında yürürlüğe gireceği açıklandı. Sendikalılar olarak kötü düşünceli işverene karşı mücadelemiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edecektir. Bizim kimsenin işyerini zarara uğratma niyetimiz yok. Emek yoksa üretim de yok. Ayrıca bu yasanın çıkmaması için uğraş gösteren işverene karşı verdiği mücadeleden dolayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan koltuğundan olmuştur. Türk-İş olarak, Bakan’a bu mücadelesinden dolayı teşekkür ediyoruz. İşçiler her zaman okuyanın yanındadır” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *