ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İş Güvencesi Yasası dört gözle bekleniyor

İş Güvencesi Yasası dört gözle bekleniyor
YAYINLAMA: 07 Eylül 2021 / 14.05
GÜNCELLEME: 07 Eylül 2021 / 14.05
DİSK’e bağlı OLEY-İS Güneydoğu Anadolu Bölgesi Şube Başkanı Hüseyin Boztaş, 15 Mart 2003 tarihinde yürürlüğe girecek olan İş Yasası’nın çalışanların en doğal hakkı olduğunu söyledi.

15 Mart 2003’te yürürlüğe girmesi kararlaştırılan İş Güvencesi Yasa Tasarısı’nı çalışanlar dört gözle bekliyor. İşverenle işçiyi karşı karşıya getiren ve uzun uğraşlar sonucu çıkartılan bu yasa için konuşan OLEY-İş Güneydoğu Anadolu Bölgesi Şube Başkanı Hüseyin Boztaş, yasanın yürürlüğe girmesi halinde çalışanların rahata kavuşacağını bildirdi.

Boztaş, “Bu yasanın çıkması için işverenle çok mücadele ettik. Bu mücadelemiz sonunda 57. hükümet bizi haklı buldu ve yasanın 15 Mart 2003 tarihinden itibaren geçerli olacağına karar verildi. İşçiler böylece en doğal haklarını kullanacaklar. Tabii ki bunun yanında bazı çalışanlarımız hata korku içinde. Acaba sendikalı olursam işimden olur muyum diye endişeliler. Güneydoğuda sendikalaşma çok farklı. Batıya yönelindiğinde ise çok rahat. İşçi, hakkını aramaktan korkmuyor” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *