ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“İş Güvencesi Yasası aceleye getirilmemeli”

“İş Güvencesi Yasası aceleye getirilmemeli”
YAYINLAMA: 26 Mart 2021 / 20.50
GÜNCELLEME: 26 Mart 2021 / 20.52
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Erdoğan, yoruma açık muallak ifadelerle dolu olan İş Güvencesi Yasa Tasarısı’nın, AB uyum paketi taslağı içinde değil, TBMM’de yapılacak olağanüstü bir toplantıda çıkarılmasını talep ettiklerini ifade etti.

Sanayici ve iş adamlarının iç talepteki daralma ve üretimdeki ciddi küçülmenin yanı sıra, yüksek faiz, kur farkları ve finansman giderleri altında ezildiğini söyleyen Erdoğan, İş Güvencesi Yasası’nın, AB’ye uyum paketi taslağı içine sıkıştırılarak çıkarılması halinde, üreticilerin havlu atmasının kaçınılmaz olduğunu belirtti. Tasarının seçim öncesi yasalaştırılmasının 26 Haziran 2001 tarihli protokole de aykırı olduğunu dile getiren Erdoğan, tarafları protokole uymaya davet etti.

Mehmet Erdoğan, yasanın AB’ye ’ uyum paketi taslağı içine sıkıştırılarak çıkarılması halinde, yoruma açık maddeler dolayısıyla, önümüzdeki dönemde iş mahkemelerinin kanunla ortaya çıkan anlaşmazlıkları çözümlemeye çalışan binlerce davaya bakmak zorunda olacağını söyledi ve “Bu yasa, işçilerin bazı haklarını yasal güvence altına alıyor gibi görünse de, gerçekte kayıt dışını artıracağı için, işçinin ve ülke ekonomisinin aleyhinedir. Yasa ile sermayenin yurt dışına kaçışı kaçınılmaz olur” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *