ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İş dünyası sonuçtan memnun

İş dünyası sonuçtan memnun
YAYINLAMA: 13 Haziran 2021 / 17.23
GÜNCELLEME: 13 Haziran 2021 / 17.23
TBMM’nin tatil edilmesi için aldığı kararı sanayiciler de olumlu karşıladı. GSO Başkanı Nejat Koçer, meclisin aldığı kararla piyasaların rahatladığını vurgularken, Türkiye’nin bir süredir erken seçim tartışmalarıyla meşgul edildiğini söyledi.

Seçim tartışmaları yüzünden ülkenin zamanının çalındığını belirterek, “Herkes seçime endekslenmişti. Üstelik erken seçimin yapılması yönünde aynı meclis büyük bir çoğunlukla karar aldı. İleri sürdükleri gerekçeler o gün de vardı. Ama o zaman karşı çıkmadılar. Ne zamanki bir daha seçilemeyeceklerini anladılar, o zaman karşı çıktılar. Böyle politika olmaz. Seçimlerin ertelenmesi hoş olmazdı” dedi. Seçim nedeniyle piyasalarda istikrarsızlık olduğunu, seçimin kesinleşmesiyle birlikte piyasaların rahatladığını söyleyen Koçer, ülkenin güçlü, güvenilir, istikrarlı bir hükümete ihtiyacının olduğunu sözlerine ekledi.

Organize Sanayi Bölge Başkanı Akif Ekici ise, meclisin az farkla da olsa seçimin 3 Kasım’da yapılması yönünde aldığı kararın doğru olduğunu açıkladı. Ekici, “Seçimlerin ertelenmesi yanlış olacaktı. Bu karar, parlamentonun ve Türkiye’nin uluslararası arenadaki saygınlığı açısından da oldukça yerin-dedir. Bu kararlılığı gösteren parlamentodan beklentimiz, Siyasi Partiler ve Seçim Yasaları’nda yapılması gereken değişiklikleri de yapmasıdır. Şeçimin ertelenmesi halinde, Türkiye yeni bir ekonomik ve siyasal kriz yaşayabilirdi. Bunun faturası bizim için çok ağır olurdu. Seçim kararıyla birlikte siyasal alanda yaşanan belirsizliğin biraz olsun azalacağına inanıyorum. Tek dileğimiz 4 Kasım’da güçlü bir hükümetin oluşması” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *