ANASAYFA arrow right Güncel

İş barışının tesis edilmesi için öncelikli talebimiz

YAYINLAMA: 22 Kasım 2022 / 21.07
GÜNCELLEME: 22 Kasım 2022 / 21.07
Birlik Haber Sen, PTT’de çalışan İHS’li (İdari Hizmetli Sözleşme) personele kadro verilmesi için Türkiye genelinde eş zamanlı olarak basın açıklaması yaptı. Gaziantep Şubesi’de bin 800 imzayı Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na posta ile gönderdi.

Şube Başkanı İbrahim Halil Yorulmaz, “Ücret farklılıklarının giderilmesi, iş güvencesinin sağlanması başta olmak üzere aradaki farklılıkların ortadan kaldırılarak iş barışının tesis edilmesi için öncelikli talebimiz PTT' de idari hizmet sözleşmeli personelin 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye, TRT' de özel hukuk hükümlerine tabii sözleşmeli personelinde memur olarak çalışma hakkı elde edebilmeleri için gerekli düzenlenmenin yapılması gerekiyor” dedi.

Posta ve telgraf teşkilatında, yaklaşık 12 bin idari hizmet sözleşmeli personel ve TRT’de ise 4 bin özel hukuk hükümlerine tabi sözleşmeli personelin bulunduğunu kaydeden Yorulmaz, “PTT’de İdari Hizmet sözleşmeli olarak çalışan personeller KPSS sınavına girerek başarılı olanlar içerisinden atanmış ve bu personeller diğer kamu personelleri gibi memur sendikalarına üye olabilmekte, toplu sözleşme kapsamında yer almaktadırlar. Aynı iş yerinde aynı işi yaptıkları halde 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabii personel ile aralarında temel ücretleri, iş güvenceleri, sosyal güvenlik hakları, görevde yükselme ve unvan değişikliği şartları bakımından farklar bulunmakta bu durum iş barışını, kurumsal aidiyeti zedeliyor” ifadelerini kullandı.

Yorulmaz, “Her ne kadar PTT Kamu İktisadi Teşebbüsü kapsamında olmasa da üstendikleri misyon ve ürettikleri hizmet boyutuyla kamunun en önemli kurumları arasında yer alıyor. Bu nedenle gerek PTT’de ki İdari Hizmet Sözleşmeli gerek ise TRT’deki Özel Hukuk hükümlerine Tabii Sözleşmeli personellerin başta kendileri, eşleri, anneleri, babaları, akrabaları, komşuları ve vatandaşlarımızın imzaladığı 100 bini aşkın imzada da talep ettikleri üzere kadro beklentilerini içeren imzaları bugün buradan hep birlikte kargoya veriyoruz” açıklamasını yaptı. Ali Göksular

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *