ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Irak’la ilgili politikalara netlik kazandırılmalı

Irak’la ilgili politikalara netlik kazandırılmalı
YAYINLAMA: 15 Ocak 2023 / 16.19
GÜNCELLEME: 15 Ocak 2023 / 16.19
Irak’a asker gönderilmesi ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden onay çıkması, Türkiye’nin lehine olduğunu söyleyen sanayiciler, Irak’la ilgili politikaya artık bir netlik kazandırılması gerektiğine dikkat çekti.

Hükümetin gerçek gündemi ekonomi olmalı

Güneydoğu sanayici ve iş adamları derneği genel başkan yardımcısı Serkan Kadooğlu, Irak’a asker gönderme konusunda başından beri hükümeti ısrarla ve inançla hareket etmesinden dolayı teşekkür ederken hükümetin artık gerçek gündemi olan ekonomiye daha fazla önem vermek durumunda olduğunu hatırlatarak, “Ekonomide yaşanan bahar havası piyasaları rahatlatmış gibi gösterse de sırada bekleyen bir çok konu ve kanun bulunuyor” dedi.

Türk ihracatçılarının yaptığı satışlarda destekleme fiyat istikrar fonu uygulandığını belirten Kadooğlu sözlerine şöyle devam etti: “Ticaret ve ihracat yaptığımız bütün ülkelerde bu uygulanıyor. Uygulama, bölge ihracatçılarının önemli pazarı Irak’la yapılan ticarette uygulanmıyor. Bu yanlış. Hükümet çok zor şartlar altında Iraklı ticaret yapan iş adamlarının can ve mal güvenliğini sağlamak adına ciddi adımlar atıyor. Türk İhracatçıları Irak’a yapılan ticarette hem canını, hem de malını riske atarak ticaret yapıyor. Burada çeşitli bürokratik engellerle karşılaşan ve her şeye rağmen ticaretten vaz geçmeyen ihracatçılarımız için destekleme fiyat istikrar fonunun Irak’la yapılan ticarette de uygulanmasını istiyoruz.”

Rehavete kapılmayın

Kadooğlu, hükümetin artık Irak’la ilgili politikalarına netlik kazandırması gerektiği, oradaki insanların güvenliği ve düzenin tesisi için asker göndermeyi kabul eden Türkiye’nin Irak gerçeğine inanarak yönünü net olarak belirlemesi gerektiğini kaydetti.

İstikrar devam etmeli

Türk iş adamlarının Irak’ta, ithal edebileceği mallarla ilgili bürokratik engellerin en aza indirilmesi gerektiğini hatırlatan Kadooğlu, “Irak’ta ticaret yapan iş adamlarımız yaşadıkları zorluklara ek olarak bürokratik engeller ve prosedürlere takılmamalıdır. Hükümetin genel olarak ekonomi üzerindeki çalışmalarını olumlu buluyoruz. Ancak rehavete kapılmamalarını bekliyoruz. Çünkü Türkiye’nin seçim ve tezkere gibi ekonomiyi direk etkileyecek olaylarla geçirecek zamanı kalmamıştır. İstikrar devam etmeli” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *