ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Irak’a operasyon bölge ekonomisini felç eder

Irak’a operasyon bölge ekonomisini felç eder
YAYINLAMA: 10 Eylül 2021 / 13.54
GÜNCELLEME: 10 Eylül 2021 / 13.54
Irak’a yapılacak olası bir harekatın bölgede birçok riski de beraberinde getireceğini ifade eden GTO yetkilileri, “Ülke ve bölge olarak daha önce bu filmi gördük, neler yaşadığımızı unutmadık” diye konuştu.

GTO Meclisi, dün Mustafa Geylani başkanlığında yılın son meclis toplantısını yaptı. Toplantıda konuşan Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Zeki Yağcı, 2002 yılını değerlendirdi ve 2003 yılındaki beklentiler konusunda görüşlerini açıkladı.

Yağcı, kaçınılmaz gözüken Irak operasyonunun bölgede daha büyük sorunlar yaşanmasına yol açacağını belirterek, Körfez krizi ve Irak’a müdahalenin ardından uygulanan ambargonun Türkiye ekonomisini etkilediğini vurguladı. Yeni bir harekatın, krizi aşma çabasında olan ekonomiye büyük darbe vuracağını söyleyen Yağcı, “Irak’a yapılacak operasyona bölge ve ülke olarak karşıyız. Operasyona askeri olarak katılmamalıyız. Ancak siyasi olarak karar mekanizmalarının içinde mutlaka olmalıyız. Ülke ve bölge gerçeklerini göz önüne alarak, geçmişteki tecrübeleri de dikkate alarak, pazarlığımızı çok iyi yapmalıyız” şeklinde konuştu.

Yağcı, Irak’ta bir savaş çıkmasından değil, ilişkilerin barışçıl yollarla çözümlenmesinden yapa olduklarını ve bunu her platformda gündeme getirdiklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *