ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Irak operasyonu ABD’yi ikiye böldü

Irak operasyonu ABD’yi ikiye böldü
YAYINLAMA: 24 Mayıs 2021 / 14.03
GÜNCELLEME: 24 Mayıs 2021 / 14.03
Amerikalı yerel yöneticilerden oluşan grup Gaziantep’te ilk incelemelere başladı. ABD’liler Gaziantep’in gelişmişliğinden etkilendiklerini belirterek, çok güzel bir kent olduğunu söyledi.

Dün kente gelen ABD’li grup içerisinde San Francisco Belediye Başkanı Özel Asistanı Jennıfer Kass, Georgia 127. Yaşam Bölgesi Meclis Üyesi Nıkkı Randall, Boston Şehir Yaşama Bölgesi Danışmanı John Tobın, Kentucky Eyaleti 53. Yaşama Bölgesi Temsilcisi James Comer, Kansas Eyaleti 21. Yaşama Bölgesi Temsilcisi Dean Nevton, Virginia Eyaleti Cumhuriyet Başsavcısı Greer Saunders ve Maryland Eyalati Havacılık Dairesi Başkanlığı Başkan Yardımcısı olmak üzere 7 delege yer aldı.

ABD’liler önce Vali Tanju’yu ziyaret etti. Tanju, Gaziantep’in bölgede sanayi ve ekonomik yönden önder kentlerden biri olduğunu söyleyerek, “Gaziantep bir Ankara ve İstanbul kadar olmasa da önemli ve özellikli kentlerden biridir. Hem seçilen siyasiler, hem de halkın siyasete katılımı olarak ülke gerçeğini yansıtmaktadır. Ayrıca Gaziantep turizm açısından da hareketli bir kent. Son olarak Zeugma bu hareketlenmeyi daha da ilerilere taşımıştır” dedi.

Amerikan genç işadamları komitesi üyelerinden Boston Şehri Yasama Bölge Danışmanı John Tobın ve Kansas Eyaleti 21. Yasama Bölge Temsilcisi Dean Nevton’da Irak operasyonu konusunda şunları söyledi: “Amerika Birleşik Devletleri’nde iki temel yaklaşım ve iki ayrı grup oluştu. Birincisi Körfez Savaşı’nın henüz tamamlanmadığı ve bir an önce Irak’a operasyonun yapılmasını düşünüyor, ikinci grup ise elde delil olmadan yapılacak bir operasyonun sakıncalı olduğu görüşünde. Yani Irak konusu ülkemizde sisli bir görüntüye sahip, net değil. Fakat, operasyonun yapılması konusunda baskının olduğunu da söylemek gerekir” dediler.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *