ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Irak konusunda kartlar iyi oynanmalı

Irak konusunda kartlar iyi oynanmalı
YAYINLAMA: 03 Eylül 2021 / 13.00
GÜNCELLEME: 03 Eylül 2021 / 13.00
AB ile ilgili olarak hükümetin üzerine düşeni yaptığını belirten GTO Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Dağcı, Türkiye’nin Irak konusunda da kartlarını iyi oynaması gerektiğini, aksi halde ekonominin çok olumsuz etkileneceğini açıkladı.

Bölgede savaş istemediklerini, ancak Türkiye’nin böyle bir savaşa sokulması durumunda stratejik önemi dahil elindeki kartlarını çok iyi oynaması gerektiğine dikkat çeken Dağcı, Türkiye’nin ikinci bir Körfez krizini kaldıracak gücünün olmadığını vurguladı. Yeni hükümetle birlikte piyasalara canlılık ve güven geldiğini kaydeden Dağcı, hükümetin seçim bildirgesinde verdiği sözleri yerine getirmesi gerektiğini ifade etti.

Acil Eylem Planı’nın uygulamaya konulması gerektiğini kaydeden Dağcı, bu arada Mali Milat’ın ertelenmesinin yerinde olduğunu söyleyerek şöyle konuştu: “Vergide düzenleme şart. Krizde bunalan esnaf vergisini, SSK primini ve Bağ Kuru’nu ödeyemez durumda. Bu nedenle de esnaf büyük bir sıkıntı içerisinde. Vergilerin faizleri derhal silinmek ana para taksite bağlanarak kolayca ödeme imkana sağlanmalı. Vergi oranlan mutlaka düşürülmeli. İflas edenlerin üzerine fazla gidilmemeli. Zaten bu konuda hükümetin seçim sırasında verdiği söz var. Bunu yapması gerek. Üstelik tek başına iktidardalar, yapmama gibi bahaneleri olamaz” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *