ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Irak, inadı bırakmalı

Irak, inadı bırakmalı
YAYINLAMA: 15 Ekim 2020 / 15.12
GÜNCELLEME: 15 Ekim 2020 / 15.12
Güneydoğu Anadolu İhacatçılar Birliği Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, Irak’a yönelik bir operasyondan bölgenin yine çok önemli ölçüde etkileneceğini söyledi. Çıkmaz, “Körfez Krizi’nden sonra Türkiye’nin 30 milyar dolar bir kaybı oldu. Bunun büyük bir kısmı bölgemize ait.

Mersin’den Habur Sınır Kapısı’na kadar olan kesimin Irak’la ticari bağlantısı var. Irak bölge için çok önemli bir komşu ülke. ABD’nin Irak’a yapacağı saldın bizi direkt etkileyecek. Irak bölgenin iş, aş ve ekmek kapısı. Krizden geçen ülkemiz için Irak’a yönelik operasyon daha fazla sıkıntı yaratacak” şeklinde konuştu.

Ticaret Borsası Başkanı Ömer Çelik de, Irak’a yapılacak opeasyonlann karşısında olduklarını belirterek, bunun bölge için büyük bir kayıp oluşturacağını belirtti. Çelik, “Körfez Krizi’nin verdiği zararı kapatamayan bölge, ikinci bir operasyona tamamen biter, yok olur. Körfez Krizi ülkemize 30 milyar dolar zarar verdi. Bunun yüzde 60’ı bölgemize ait” diye konuştu.

Irak’ın inadı bırakıp BM kararlarına uyması gerektiğini ifade eden Çelik, “Irak artık olaya biraz daha insancıl bakmalı ve şapkasını önüne koyup iyi düşünmeli, ülkesinin kapısını BM heyetine açmalı” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *