ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İplikte haksız rekabetin önlenmesini sağladık

İplikte haksız rekabetin önlenmesini sağladık
YAYINLAMA: 13 Temmuz 2022 / 15.19
GÜNCELLEME: 13 Temmuz 2022 / 15.19
Pamuk ipliğine, yolladı sanayide eğitim programı ödevi ithal edilen çok ucuz fiyatlı ipliğin, rekabet ortamı içerisinde Türkiye'de üretilen pamuk ipliğini satılamaz duruma getirdiği söylendi.

Muharrem Balat, gümrük kapılarından bugüne kadar, belgesiz olarak geçen malzemelerin satışının, ağır bir elektrik ve işçilik altında olan sanayiciyi zor durumda bıraktığını ifade etti.

Haksız rekabet engellendi

Balat, yaptıkları çalışmalar neticesinde yeni hükümetin de haksız rekabet ortamına, yani Türkiye'ye 1 metre 20 sent olarak giren ipliğin yarattığı haksız rekabetin tespit edilerek engellemesini sağladıklarını açıkladı. Tekstil sektörünün önemli üç unsuru olduğuna dikkat çeken Balat, “Bunlar; pamuk ekimi, mahsulün toplanması ve balya haline getirilmesi, ikincisi iplik yapımı için fabrikalara getirilmesi, iplik yapımı ve dokuma, üçüncüsü ise konfeksiyon aşamasıdır. Bu üç sanayinin birbirine destek olması gerek. Bir sanayi tek başına ayakta duramaz. Alt sektörlerin birbirleri ile ilişkisi, üretimi ve dolayısıyla ekonomiyi canlı tutar. Bir sanayi, yan ürünleri ile bütündür” dedi.

Türkiye'de bol miktarda pamuk ipliği üretiliyor

Muharrem Balat, “Eğer bu müesseseler Türkiye'de bol miktarda üretilen Pamuk ipliğini ve yine Türkiye'de bol miktarda üretilen dokunmayı Türkiye'den temin etme gayretinde bulunurlarsa bizi de yani konfeksiyon sanayisinin alt sanayisini de öldürmemiş olacaklardır” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *