ANASAYFA arrow right Teknoloji

İnternetten alış-verişin yüzde 70’i yorumlara dayanyor

İnternetten alış-verişin yüzde 70’i yorumlara dayanyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.01
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.01
Türkiye’de internet kullanıcılarının online yorum okuma oranı yüzde 82 iken okudukları yorumlardan etkilenme oranı yüzde 70. ABD’de ise bu oran yüzde 73’ler seviyesine çıkıyor.
Türkiye’de internet kullanıcılarının online yorum okuma oranı yüzde 82 iken okudukları yorumlardan etkilenme oranı yüzde 70. ABD’de ise bu oran yüzde 73’ler seviyesine çıkıyor. Türkiye’deki artan kredi kartı kullanımı ve internetten alışverişin yaygınlaşması, kullanıcı yorumlarının önemini bir kez daha ortaya koyuyor.Tüketicilerin yüzde 85’i alışveriş yapmadan önce tüketici yorumlarını okuyor.
Amerika’da BrightLocal şirketinin en son yaptığı araştırmaya göre tüketicilerin yüzde 85’i lokal şirketler hakkında online müşteri yorumlarını okuyor.Yine aynı araştırmaya göre, tüketicilerin yüzde 73’ü okudukları olumlu müşteri yorumlarının şirketlere duydukları güveni artırdığını belirtirken, sadece yüzde 12’si online yorumları dikkate almadığını söylüyor. 
Nielsen’in 56 ülkede 28 bin internet kullanıcısıyla yaptığı en son “Dünyada Reklama Güven” araştırmasının sonucuna göre ise tüketiciler yüzde 92 ile en çok arkadaş ve ailelerinin tavsiyelerine güvenirken, yüzde 70 ile ikinci en çok güvenilen kaynağın online müşteri yorumları olduğu ortaya çıkıyor. 
Türkiye’de de internet kullanıcılarının online yorum okuma oranı yüzde 82 iken okudukları yorumlardan etkilenme oranı yüzde 70. ABD’de ise bu oran yüzde 73’ler seviyesine çıkıyor.



Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *