ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İnternet, yaşamın sınırlarını zorluyor

İnternet, yaşamın sınırlarını zorluyor
YAYINLAMA: 18 Aralık 2020 / 19.44
GÜNCELLEME: 18 Aralık 2020 / 19.44
İnternet ve bilişim teknolojilerinin iş, üretim, pazarlama, eğlence ve eğitim alanında köklü değişikliklerin meydana gelmesine yol açtığını belirten yetkililer, Internet sayesinde bilgiye daha hızlı erişebildiğini açıkladı.

Türk Telekom İl Müdür Vekili Haşan Serindağ, internetin özellikle ticaret alanında oldukça ekonomik olduğunu belirterek, “Bir zamanlar hayal gibi görülen elektronik ticaret kullanılmaya başlanılmış, ticaretle uğraşan kişiler mallarını elektronik ticaret yoluyla pazarlayarak müşterilerine ulaştırmaktadır. Böylece zamandan önemli ölçüde tasarruf sağlanmıştır. Zaten günümüzde zaman para ile eşdeğer duruma gelmiştir” dedi.

Türk Telekom olarak, internetin alt yapısının hazırlandığını ve bilgi iletişim yollarının genişletildiğini söyleyen Serindağ, “İnternet servis sağlayıcılarına hızlı internet imkanları hazırlamaktadır. Yeni sistemler kurulmakta, linklerin kapasitesini artırmaktadır. Gaziantep’te şu anda internete açılmak için 2 adet POP noktamız bulunuyor. Merkezdeki Şahinbey POP noktamızda 310 adet modem mevcut olup, 310 kişi aynı anda TTNET şebekesi üzerinden internete açılabiliyor.

Toplam TTNET abonemiz şu anda 2 bin 579 adet. İkinci POP noktası Fevzi Çakmak santral binasında olup burada 30 adet modern mevcut. 30 Kişi aynı anda TTNET şebekesi üzerinden internete açılabiliyor. Buradan taşanlar Şahinbey santral binasındaki POP noktasına gelerek buradan internete açılmaktadır” diye açıklamada bulundu 2002 Yılı’nda yeni sistemler planlandığını ifade eden Serindağ, bunların ADSL ve RAS sistemleri olduğunu belirterek, ADSL sistemleri sayesinde müşterinin daha hızlı internete erişeceğini ve telefon hattı üzerinden aynı anda telefon görüşmelerini de yapabileceğini ifade etti. Haşan Serindağ, telefonda ayrıca internete bağlanmadan dolayı kontörün ilerlemeyeceğini RAS sistemleri sayesinde ise santraller arası trafik internet kullanıcılarına etki noktalarına gelmek suretiyle internete açılabileceğini kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *