ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İnternet sayesinde kıtalar arası aşk

İnternet sayesinde kıtalar arası aşk
YAYINLAMA: 20 Eylül 2022 / 14.11
GÜNCELLEME: 20 Eylül 2022 / 14.11
Türkiye-ABD ilişkilerinde sorunların ve kırgınlıkların yaşandığı bir dönemde internette tanışan bir çift iki kıtayı sevgi köprüsü ile birleştirerek nikah masasına oturdu. İki yıl önce internette tanışan Sait Özer ile ABD’li Loretta Spencer Blatz’ın bilet hızın arkadaşları evlilikle noktalanırken, müslümanlığı seçen ABD’li gelin için müftülükte tören yapıldı.

Loretta tıp eğitimi aldı

Gaziantep’te 30 yaşındaki Sait Özer ile ABD’li gelin internette başlayan aşkları mutlu sonla noktaladı. Yaklaşık iki yıl önce internette dinlerle ilgili bir sohbet odasında tanışan Sait ve yabancı gelin internetteki arkadaşlıklarının sekiz ay sürdü, arkadaşlıklarının ilerlemesi üzerine Washington Üniversitesi tıp fakültesi mezunu olan Dr. Loretta Spencer Blatz’ın, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde asistan olarak görev yapan Sait Özer ile tanışmak için Türkiye’ye geldiği açıklandı.

Kendi aralarında nişanlandılar

Yabancı gelin ile Türkiye’ye geldikten sonra ilk görüşte aşık olduklarını ifade eden Özer, Önce kendi aramızda nişan yaptık. Daha sonra yabancı gelin ABD’ye döndü. Ben de vatani görevimi yapmak üzere askere gittim. İki hafta önce terhis oldum. Yabancı gelin yeniden Türkiye’ye geldi ve düğün hazırlıklarına başladık diye konuştu.

Hem dinini hem adını değiştirdi

Özer, iki yıl boyunca İslam dini hakkında araştırma yapan yabancı gelini Müslüman olmak istediğini belirtirken, bu yaşına kadar hristiyan olan Loretta Müslüman olmak ve ismini değiştirmek istedi. Ona din konusunda kesinlikle baskı yapmadık. Ancak kendisi bu konuda daha önce iyi düşündüğünü ve araştırma yaptığını söyleyince biz de Gaziantep Müftülüğü‘ne başvurduk dedi.

Amerikalı gelinin adı artık latife

Düğün arifesinde Müslüman olmak istediğini açıklayan ABD’li gelin adayı için tören düzenlendi. İl müftü Vekili Hasan sarı tarafından Müslümanlık hakkında bilgilendirilen yabancı gelin, Kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu ve ismini latife olarak değiştirdi. Genç Çifte, Türkiye-ABD arasındaki siyasi gelişmeler hakkındaki düşünceleri sorulduğunda, konuşmak istemediklerini söylediler.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *