ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İnternet kafelere gün doğdu…

İnternet kafelere gün doğdu…
YAYINLAMA: 20 Ekim 2022 / 15.46
GÜNCELLEME: 20 Ekim 2022 / 15.46
İletişim ağındaki hızlı gelişim, her alanda insanların yaşamını kolaylaştırıyor.

Daha birkaç yıl öncesine kadar okul başvuruları için kurumlar önünde saatlerce sıra beklemek gerekirken, günümüzde tüm işlemler internet ortamında yapılabiliyor.

Milli Eğitim Bakanlığının açtığı 20.000 öğretmen kadrosu için başvurular sürüyor. Adaylar atamaların başladığı günden bu yana il milli eğitim müdürlüklerinde sıra beklememek için başvuru formlarını internet kafelerden kendi elleriyle doldurup, kesin başvuru için müdürlük bünyesindeki ilgili birime başvuruyor. Başvuru işlemini internet kafelerde yapanların kesin işlemleri 1 dakikada gerçekleşiyor. Öğretmen adayları, 2003 yılı ilk atama elektronik başvuru formunu internet adresinden girerek doldurabiliyor.

Sınav sonuçları internet kafeleri hareketlendirdi

Açık lise, Anadolu Lisesi, fen Lisesi, devlet parasız yatılı okulu, ÖSYM sonuçları ve son olarak öğretmen başvurularının internet ortamında yapılabilmesinin kafeleri hareketlendirdiğini söyleyen işletmeci, “İnsanlar sınav sonuçlarını evrakları eline ulaşmadan kafelere gelerek birkaç dakika içerisinde öğrene biliyorlar. Yaz döneminde yoğun bir sınav trafiği yaşandı. Bunun verdiği hareketlilik bize de nispeten yansıdı. Ancak bu geçici bir rahatlama. Kesin olmayan çözümler hiçbir zaman çözüm olamaz” dedi.

Her gün yeni bir internet kafe açılıyor

Öğretmen başvurularının internet kafelerden de yapılması kafeleri hareketlendirdi. İşletmeci, “Büyük bilgisayar firmalarının uygun ödeme şartlarıyla bilgisayar satmasının kafelerin sayısının artışına neden olduğunu kaydederken, firmalar bilgisayarları indirip gidiyorlar. Ödeme şartları da cazip olunca, sektöre yönelenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Kenar semtlerde olayın boyutu ise daha değişik. Kalın perdelerin çekildiği dükkanlarda küçük yaştaki çocuklar teknolojiyi yanlış kullanmaya yönlendiriliyor. Denetim mekanizmasının iyi çalıştığını söylemek yanlış olur. Tedbir alınmazsa, teknolojinin tehlikeli tarafı etkili olmaya başlar” diye yetkilileri özellikle ruhsat verirken dikkatli olmaya çağırdı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *