ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İnternet gerçeğini henüz yeterince anlayamadık

İnternet gerçeğini henüz yeterince anlayamadık
YAYINLAMA: 01 Temmuz 2022 / 15.50
GÜNCELLEME: 01 Temmuz 2022 / 15.50
Bilginin en hızlı akışı olan son teknoloji internetin her alanda öneminin görüldüğü, zamandan ve paradan tasarruf sağlayan, rekabet üstünlüğü getiren elektronik ticaretin yüzyıla damgasını vuracağı ifade edildi.

Dünyada 650 milyon Türkiye’de 4-5 milyon internet kullanıcısı var

Bilgi toplumu olma, dünya ticaretinde gelişme ve büyüme yolunda her alandaki kurum ve kuruluşlarla bireyler de internet kullanımının yaygınlaştırılması yönünde çaba sarf edilmesi gerektiğini söyleyen Türk Telekom yetkilileri, dünyada 650 milyon kullanıcıya karşılık, Türkiye’de 4-5 milyon kullanıcı olmasının, internetin öneminin anlatılamadığı sonucunu ortaya koyduğunu vurguladı.

TTNET paketi yıllık 58 milyon TL

Bireysel internet kullanımının yaygınlaştırılmasının yanı sıra okullar, kamu kurum ve kuruluşları, meslek odaları, belediyeler, siyasi partiler, turizm ve ticaretle uğraşan şirketlerin internete olan ilgilerinin artırılması gerektiğini ifade eden yetkililer, “Türk telekom internet kullanımını her alanda yaygınlaştırmak amacıyla en ekonomik internet aboneliği olan TT net paketini yıllık 58 milyon TL’ye veriyor. TTNET ile internete bağlantı ücreti bir saatlik 1 milyon 100 bin, indirimli saatlerde ise 680 milyona kadar düşüyor. Yüksek hızlarda internet ortamına girmek isteyen müşterilere kablo modem alternatifleri de sunmaktadır” diye açıklama yaptı.

Elektronik ticaret yüzyıla damgasını vuracak

İnternet ortamında hizmetin müşteriye verilebilmesi amacıyla www.TT Gaziantep.Telekom.gov.tr web sitesi oluşturduğunu kaydeden yetkililer, “Müşterilere işyerlerine gelmeden her türlü hizmeti talep etme ve alabilme imkanı sağlamıştır. E ticaret, ürünlerin, üretim, tanıtım, satış, sigorta, dağıtım ve ödeme işlemlerinin bilgisayar bağlantısı üzerinden yapılmasıdır. Zamandan ve paradan tasarruf sağlayan, rekabet üstünlüğü getiren elektronik ticaret 100 bana damgasını vuracak, bununla beraber e ticarete uyum sağlamayan şirketlerin ayakta kalma şansı zorlaşacak ve yok olmaya doğru gidecektir” diye konuştu.

2002 yılında internet aracılığı ile gerçekleşen küresel e-ticaret değerinin dünyada 919 milyar $ ve 2003 yılında 1.4 trilyon $ olmasının beklendiğini kaydeden yetkililer, “e ticaret hacmi her geçen gün artıyor. Gaziantep’in sanayisinin gelişmesi ve örnek bir il olmanın yanında gelecek dönemlerde başarıların sürekliliği açısından ticaret hayatında dünyaya açılma rekabet gücünü arttırmada önemli. Pazarlarına faaliyetlerini daha etkin ve aktif kılma açısından bilgi teknolojileri mutlaka kullanmalı” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *