ANASAYFA arrow right Yaşam

İnsanlığa karşı işlenen suçlarda zaman aşımı olmaz

İnsanlığa karşı işlenen suçlarda zaman aşımı olmaz
YAYINLAMA: 02 Temmuz 2021 / 21.17
GÜNCELLEME: 02 Temmuz 2021 / 21.30
Eğitim İş Sendikası Gaziantep Şubesi Sivas Madımak Katliamının 28. yıl dönümünde yapılan açıklamada, katliam için provokasyon sonucu galeyana gelen bir kitlenin yaptığı bir eylemmiş gibi belirtilen ifadelerin, katilleri aklamak için söylenen koca bir yalandan ibaret olduğu vurgulandı

Eğitim İş Sendikası Gaziantep Şubesi Mali Sekreter Muhammet Bulut, “Öfkemizi büyüten nedenlerden biri de katillerin hala aramızda serbestçe dolaşması, belli çevrelerce korunması ve mahkemelerce katillerin zaman aşımından faydalanmasının sağlanmasıdır. Fakat bu işlenen bir insanlık suçudur ve üzerinden isterse 20 yıl isterse 100 yıl geçsin insanlığa karşı işlenen suçlarda zaman aşımı olmaz. Katillerden hesap sorulmadıkça öfkemiz daha da büyüyecek” ifadelerini kullandı.

Yüreğimiz aynı şekilde yanmakta öfkemiz de daha da büyümekte

Bulut, “Bundan 28 yıl önce bugün yine bir cuma günü dünya tarihinde yaşanmış en vahşi ve en alçakça katliamlardan biri ülkemizde Sivas’ta Madımak otelinde yaşandı. İçinde büyük yazarlarımızın, şairlerimizin, müzisyenlerimizin ve daha nice aydın insanımızın bulunduğu 33 canımız kendilerini savunamayacak bir halde bir otele kıstırılmışken gerici yobaz bir güruh tarafından çıkarılan yangın esnasında herkesin gözü önünde, katillerin alkışları eşliğinde canice katledildi. Aradan 28 yıl geçmesine rağmen her 2 Temmuz’da yüreğimiz aynı şekilde yanmakta öfkemiz de daha da büyümekte” açıklamasını yaptı.

Bulut, bu katliam için provokasyon sonucu galeyana gelen bir kitlenin yaptığı bir eylemmiş gibi belirtilen ifadelerin, katilleri aklamak için söylenen koca bir yalandan ibaret olduğunu anlatırken, “Bu katliam tarihte pek çok kez tekrarlandığı gibi bilinçli ve planlı şekilde yapılmıştır. Biz bunun kötülüğün iyiliğe, gericiliğin ileri olana, karanlığın aydınlığa saldırısı olarak görüyoruz ve gelecekte tarih kitaplarında da bunun böyle yazılacağına inanıyoruz. Bu katliamı yapan karanlığın kendisini bugün kadın cinayetlerinde, çocuk tecavüzlerinde, doğanın yok edilmesinde gösterdiğini söylüyoruz. Ve bu karanlık yok edilmedikçe daha da büyüyeceğinin ve hepimizi boğacağının bilinmesini istiyoruz” diye konuştu.

Eğitim İş Sendikası Gaziantep Şubesi Mali Sekreteri Muhammet Bulut, konuşmasını şöyle tamamladı: “Gaziantep Eğitim İş olarak geçmişten bugüne cumhuriyetin aydınlanma meşalesini taşıyan eğitimcilerimizle birlikte karanlıkların üstüne yürümeye ve ülkemizden defetmeye katledilen 33 canımızın nezdinde ant içiyoruz. Bizim gibi düşünen milyonlarca aydınlık insanımızın da yanımızda olduğunu biliyoruz. Şair Ataol Behramoğlu’nun da dediği gibi yaşamak görevdir bu yangın yerinde, yaşamak insan kalarak. Hem insan kalarak yaşamak hem de örgütlenmek de bizim için en büyük görevdir.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *