ANASAYFA arrow right Güncel

'İnsanların yüzlerindeki tebessüme vesile olabilmek'

'İnsanların yüzlerindeki tebessüme vesile olabilmek'
YAYINLAMA: 25 Mart 2021 / 16.48
GÜNCELLEME: 25 Mart 2021 / 17.38
"Damla Gönüllülük Hareketi Projesi" Gaziantep’te

Gençlik ve Spor Bakanlığınca yürütülen "Damla Gönüllülük Hareketi Projesi" kapsamında Gaziantep'e gelen üniversite öğrencileri, Vali Davut Gül’ü ziyaret etti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğünce uygulamaya konulan proje ile Türkiye’nin farklı illerinden gelen üniversite öğrencileri, kentte çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyor.

Gaziantep programı kapsamında Vali Davut Gül’ü ziyaret eden gönüllüler, içerisinde yer aldıkları proje hakkında Vali Gül’e bilgi verdiler.

Vali Gül, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, gönüllülük hareketinde yer alan gençleri tebrik etti.

Pandemi döneminde yapılabilecek en anlamlı ve en güzel işin böylesi sosyal sorumluluk projelerinde yer almak olduğunu belirten Vali Gül, Gaziantep gibi bir şehri görmelerinin de onlara ayrıca kazanım olarak döneceğini söyledi.

"Damla Gönüllülük Hareketi”, Gençlik ve Spor Bakanlığının 2014 yılında başlayan bir organizasyonu. Hareket, amaç ve hedeflerini 'İnsanların yüzlerindeki tebessüme vesile olabilmek' diye tanımlıyor.

Harekette yer alan kişiler, ulaştıkları şehirlerde 10 gün gözlem yapıyor ve o şehri sosyal medya yarışmaları ile dünyaya tanıtıyor. Şehrin tarihi eserleri, sanayisi, ekonomisiyle ilgili raporlar hazırlayan ekip, ilgili kurumlara bilgi vererek şehirlere katkı sunuyor.

Gözlemlenen sorunlara Türkiye ve dünya genelinde çözüm önerileri bulmaya çalışan gönüllüler hareketi, sanat, spor, tasarım, kariyer, oyun, inovasyon ve medya masalarında geliştirilen 96 tema ile çocuklardan yaşlılara, engellilerden ülkeye sığınan bireylere maddi yardımın ötesinde manevi destek sağlıyor.

Okul ziyaretleri, fidan dikimi, engelsiz faaliyetler, huzurevi ve şehitlik ziyaretleri, çadırkent ziyaretleri, hayvan barınağı ziyaretleri, çevre temizliği, uluslararası çalışmalar gibi faaliyetler yapılıyor.

"Damla ekspresleri" adıyla trenlerle 2017'de Sarıkamış, 2018'de Bitlis-Van, 2019'da ise Diyarbakır yolculukları düzenleyen hareket, çocukların gelişimi için spor, edebiyat ve farkındalık eğitimleriyle potansiyellerinin ortaya çıkarılmasına çalışıyor.

Görme engellilere kitaplarla yenidünyaları ulaştırmaya çalışan gönüllüler, birçok sosyal projeye katkı sunuyor.

Ülkemiz üniversitelerinde öğrenim gören yerli ve yabancı öğrencilerin katılımıyla 2021 yılında uygulanacak gönüllülük faaliyetleri kapsamında İlimizde 22-26 Mart tarihleri arasında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinasyonu ile çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *