ANASAYFA arrow right Yaşam

İnsanların nefes alacağı bir ortam yok

İnsanların nefes alacağı bir ortam yok
YAYINLAMA: 02 Şubat 2021 / 20.25
GÜNCELLEME: 02 Şubat 2021 / 21.10
Gaziantep’te 400 bine yakın insan işsiz… Trafiğe, hava kirliliğine, çözüm bulunup, yüksek yapılaşma engellenmeli

Kentteki sosyal dokunun bozulduğunu vurgulayan Siyaset Bilimi Uzmanı Abdullah Yeniekinci, “Kimse kimse kandırmasın. TÜİK’in açıkladığı hiçbir rakam gerçekçi değil. Gaziantep’te 400 bine yakın insanın işsiz olduğunu söyleyebilirim. Suriyeli mülteciler nedeniyle her hanede bir işsiz var” dedi.

Şehir trafiğinin keşmekeş hale geldiğine dikkat çeken Yeniekinci, “Kentte, her geçen gün büyüyen devasa bir yapılaşma, bir betonlaşma var. Alt yapı konusunda çok yapılması gereken varken hiçbiri yapılmıyor. Sistemsel olarak trafiğe, hava kirliliğine, çözüm bulunması, yüksek yapıların engellenmesi, insanların artık nefes alacak ortam bırakılması lazım. Çünkü insanların nefes alacağı bir ortam yok. Binaların artması hem sosyal dokunun bozulmasına hem yeşil alanların azalmasına hem de insanlar arasında ilişkinin bozulmasına neden oluyor” açıklamasını yaptı.

İşsizlik, yoksulluk arttı, ekonomi enkaz haline geldi

Türkiye’de enflasyonun çok yüksek olduğunu anlatan Yeniekinci, “İşsizlik, yoksulluk arttı, ekonomi enkaz haline geldi. Üretimden başka hiçbir çözümün olmadığı ortada iken, bu konuda hiçbir çalışma yapılmıyor. Yeni kurulan partiler, dağ fare doğurdu, körler sağırlar birbirini ağırlar şeklinde hareket ediyorlar. Yeni kurulan partilerin söylemlerine bakarsanız, ağızlarından bal damlıyor. Ancak söylemleri ile uygulamaları birbirinin aynısı” şeklinde konuştu.

Ekonomi iyileşmesi için üretime geçilmesi şart

Ülkemizde bir siyasi boşluğun olduğu tespitini yapan Yeniekinci, “Kamuoyu araştırmalarına göre tüm seçmen kitleleri huzursuz ve mutsuz. Çünkü mutfaktaki tencere kaynamıyor. Türkiye’nin ekonomisi raydan çıkmış trene benziyor. Tarım içler acısı, üretim yok, insanları bankalara borçlandırıyorlar. Bu borçlandırma nereye kadar devam edecek. 18 yaşındaki bir kişinin bile icralık dosyası bulunuyor. İcra dosyaları artmış. Dolayısıyla ekonomi iyileşmesi için üretime geçilmesi şart” ifadelerine yer verdi.

İYİ Parti evlere şenlik, CHP’nin içini boşalttılar, MHP de AKP’nin bastonu

Siyaset Bilimi Uzmanı Abdullah Yeniekinci, Gaziantep’te gerçek anlamda bir muhalefet bulunmadığının altını çizerken, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Muhalefet partilerinin sadece ismi var. İYİ Parti evlere şenlik, CHP’nin içini boşalttılar, MHP ise AKP’nin bastonu gibi. Küçük esnafın tamamı perişan, binlercesi kepenk kapattı. Büyük AVM’ler açık, lokanta, restoran, kahvecilere virüs var denilerek, kapatılıyor. Ortada bir haksızlık var, bu haksızlığın bir an önce giderilmesi gerekiyor.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *