ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İnsanları soyuyorlar

İnsanları soyuyorlar
YAYINLAMA: 21 Eylül 2021 / 13.12
GÜNCELLEME: 21 Eylül 2021 / 13.12
38 Yıllık esnaf Vehbi Sökücü, Mütercim Asım Caddesi’ndeki mağazasında konfeksiyon işi yapıyor.

Esnafın birden fazla vergi verdiğini, vergi oranlarının çok yüksek olduğunu söyleyen Sökücü, “Vergi çeşidini saysak tükenmez zaten çoğunun ismini bilmiyoruz. Çünkü çok fazla. Elektrikte, su, telefon aklına ne gelirse vergi var. Bu kadar olmaz. Bir defa şu KDV midir nedir, ya kaldırsınlar ya da oranını düşürsünler. İnsanlar adeta soyuyorlar? Vergide kesinlikle bir iyileştirme yapılmalı. Vergi ödemelerine kolaylık getirilmeli. Satışlar her gün düşüyor. Irak’a savaş hazırlığı işleri tamamen durdurdu” diye konuştu.

Sökücü, devletin tasarruf tedbirleri alması gerektiğine dikkat çekerek, "Örneğin bir Bakan Gaziantep’e geliyor, ondan önce arabası geliyor. Sanki Gaziantep’te Bakanın bineceği otomobil yok. Valinin otomobili tahsis edilebilir. Böyle fuzuli masraflar önlenmeli” diye konuştu.

Sökücü, “Bir özel TV kanalında 200 kişi çalışıyor, ama TRT'de bugün 15 bin civarında insan çalışıyor. Bu olacak iş mi? Sonra da elektrik faturasına TRT payı ekliyorlar. Benden bu parayı kesmeye ne hakları var?” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *