ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“İnsanları sefalet içinde yaşamaya zorluyorlar’’

“İnsanları sefalet içinde yaşamaya zorluyorlar’’
YAYINLAMA: 21 Şubat 2021 / 17.22
GÜNCELLEME: 21 Şubat 2021 / 17.22
Hükümetin, vatandaşı sefalet içinde yaşamaya mahkum ettiğini ifade eden Genel İş Sendikası 3. Nolu Şube Başkam Ali Güdücü, günün koşullarına göre asgari ücretin 600 milyon liradan az olmaması gerektiğini açıkladı.

Güdücü, 24 Haziran’da Ankara’da asgari ücret tespit komisyonunun toplanarak asgari ücreti belirleyeceğini ifade ederek, bu toplantıdan çalışanları tatmin edici bir sonuç çıkması yönünde umutlarının olmadığına dikkat çekti. Güdücü, hükümetin asgari ücret konusunda kendi kendisiyle çeliştiğini söylerken, "Devletin kendi yaptırdığı istatistiklere göre 2 çocuklu bir ailenin asgari geçinme sınırı 600 milyon lira.

Ancak aynı devlet 163 milyon lira asgari ücret vererek ailenin geçinmesini istiyor. . Gaziantep’te en ücra yerdeki gecekondunun aylık kirası 60 milyon liradan başlıyor. Ayda en az 40-50 milyon lira elektrik ve su parası geliyor. 163 Milyon lira aylık alan bir işçi bu şartlarda nasıl geçinsin? Ev kirasını mı yatırsın, elektrik, su parasını mı yatırsın, karnını mı doyursun? Yoksa çocuklarını okula mı yollasın? Hükümet bir anlamda vatandaşını sefaletle yaşamaya mahkum ediyor” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *