ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“insanlar zaten tasarruf yapıyor”

“insanlar zaten tasarruf yapıyor”
YAYINLAMA: 06 Ağustos 2020 / 12.40
GÜNCELLEME: 06 Ağustos 2020 / 12.40

Hükümetin tasarruf tedbirleri arasında yer alan ilacın taneyle verilmesine yönelik uygulamada geç bile kalındığını söyleyen Tabip Odası Başkanı Dr. İdris Ertaşkın, ilaca sürekli yapılan zamların insan sağlığını olumsuz şekilde etkilediğini açıkladı.

İlaca peş peşe gelen zamlar ve fiyatların pahalı olmasının zaten hastaları taneyle ilaç almaya zorladığını ifade eden Ertaşkın, “Bence hükümetin ilacı taneyle verme uygulamasına gerek kalmayacak, insanların alım gücü kalmamış. Çoğu ilacını almadan gidiyor. Fakat uygulama herşeye rağmen iyi olur, buna çok daha önce geçilmesi gerekirdi. Bir diğer faydası da ilaç israfının önlenmesi. Fakat bu ekonomik krizin düzeltilmesine yetmez. Zaten firmalar kutulardaki ilaç sayısını azaltmaya başladı" dedi.

Reçeteye yazılan ilaçların tümünün alınmaması halinde hastanın iyileşme süresi uzayacağı gibi maliyetinin de artacağına dikkat çeken Ertaşkın. bu nedenle reçetede yazılan tüm ilaçların alınması gerektiğini kaydetti. Bazı hastaların parası olmadığı için ilaçların bir kısmını aldığına dikkat çeken Ertaşkın, “Bu hiçbir şekilde hastaya fayda sağlamaz'’ diyerek konuşmasına şöyle devam etti: “Artan hayat pahalılığından dolayı insanlar doktora gidemez, ilaç alamaz duruma gelmiştir. Bu nedenle hekimlerimiz hastaya aynı etkiyi gösterebilecek en uygun ilacı yazmaya özen göstersin. Eğer bunu yaparlarsa çoğu hasta sağlığına kavuşur, maddi kaybı da fazla olmaz.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *